Planning KNVB krijgt vorm: bekerfinale op 12 juli

Reacties

De competitieplanners van de KNVB zijn momenteel hard aan het werk om de speelschema's voor het restant van het huidige voetbalseizoen én de komende jaargang in elkaar te zetten.

Planning KNVB krijgt vorm: bekerfinale op 12 juli
© Pro Shots

Als het veilig en verantwoord is, wil de voetbalbond op zondag 12 juli de TOTO KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht laten spelen. Dat weekend staat er ook Eredivisie-voetbal op de planning, de competitiewedstrijden van de Rotterdammers en de Domstedelingen worden in dat geval een paar dagen naar voren geschoven.

Dinsdag werd duidelijk dat de KNVB en de Eredivisie CV vol inzetten op het uitspelen van het seizoen. Nu is er dus iets meer duidelijkheid over hoe dat er precies uit komt te zien. Volgens de planning die nu op tafel ligt, wordt de slotspeelronde van de Eredivisie afgewerkt op 26 juli. Drie dagen later zullen dan de play-offs gespeeld worden, in een verkorte vorm.

Voetbal met kerst
Zoals dinsdag al gemeld begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie dan op 21 augustus en wordt er in principe doorgespeeld tot en met 14 mei (KKD) en 16 mei (Eredivisie). Omdat het seizoen later begint, wordt ook de winterstop mogelijk doorgeschoven. Dat betekent dat er rond de kerstdagen gewoon gevoetbald wordt: op 26 en 27 en 29 en 30 december. De winterstop vindt dan de eerste twee weken van januari plaats.

Niet definitief
De planning is niet definitief, daarvoor is het nog te vroeg en is er nog te veel onduidelijkheid. Het is afwachten tot op later deze maand. De derde week van april is er weer een videocall met de UEFA, op 21 april komt de overheid met het besluit over het vervolg na 28 april. Ook de KNVB volgt de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.