Plan Bosnië geslaagd: 'Oranje wist niet wat ze met de bal moesten doen'

Bosnië-Herzegovina is meer dan tevreden met het punt dat zondagavond gepakt werd tegen het Nederlands elftal (0-0). De thuisploeg vindt zelfs dat er nog wel meer had ingezeten.

Bosnië-Herzegovina
0 - 0

Bondscoach Dusan Bajevic sprak de media op zijn persconferentie vol trots toe: 'Ten eerste wil ik de spelers feliciteren met hun strijdlust. De fans stelden het misschien niet op prijs, maar we moesten op deze manier spelen tegen zo'n tegenstander. In mijn ogen hebben wij de grootste kansen gehad, al hadden zij in de slotfase ook nog kunnen scoren. Dit punt kan veel waard zijn.'

Ook assistent-trainer Adnan Custovic kwam aan het woord: 'Zoals wij voorspeld hadden, hadden zij veel de bal, maar ze wisten niet wat ze ermee moesten doen. In de eerste helft hebben ze geen enkele kans gecreëerd, pas aan het einde heeft Ibrahim Sehic (de doelman, red.) ons een aantal keer gered. Wij hebben ook kansen gehad, maar helaas hebben we die niet afgemaakt.'

Aanvoerder Miralem Pjanic (foto) was ook tevreden, zeker gezien de gebeurtenissen van afgelopen donderdag. Bosnië-Herzegovina zag toen na 120 minuten en een penaltyreeks tegen Noord-Ierland een EK-ticket door de vingers glippen. Drie dagen later hield bondscoach Bajevic sterspelers als Edin Dzeko, Edin Visca en Sead Kolasinac in eerste instantie op de bank, maar toonden de reserves karakter.

'Ik zei in de warming-up tegen de jongens dat we de wedstrijd van donderdag moesten vergeten. Vandaag was een belangrijke wedstrijd tegen een goede tegenstander', aldus Pjanic, die op het middenveld een mooie strijd voerde met Barcelona-ploeggenoot Frenkie de Jong. 'Aan het einde ging Nederland de lange bal spelen en werden ze nog gevaarlijk, maar we hielden stand. We zijn blij met een punt.'