Plaaggeest Ronaldo doet Messi en Koeman pijn in Camp Nou

Reacties

Barcelona heeft op de slotdag de koppositie in Groep G uit handen gegeven. Cristiano Ronaldo deed de ploeg van Ronald Koeman pijn in Camp Nou.

Plaaggeest Ronaldo doet Messi en Koeman pijn in Camp Nou
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Juventus
Juventus

Voor het eerst in tweeënhalf jaar stonden Lionel Messi en Ronaldo dinsdag tegenover elkaar, bij de vorige editie ontbrak de Portugees immers vanwege corona. Messi had in de voorgaande twee Champions League-duels nog rust gekregen van Koeman, maar bij dit affiche stond hij wél aan de aftrap. Hetzelfde gold uiteraard voor Ronaldo. Ook Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hadden een basisplaats.

Barcelona had zijn eerste vijf groepsduels gewonnen, waaronder de wedstrijd in Turijn (0-2), maar de ploeg van Koeman kwam dinsdag niet goed voor de dag. Al in de dertiende minuut nam Juventus de leiding. Na een erg lichte overtreding van Ronald Araujo op Ronaldo ging de bal op de stip. Uiteraard eiste de Portugees de bal op en schoot hij hem door het midden binnen: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Ronaldo was het pas zijn eerste Champions League-goal tegen Messi. Zeven minuten na die eerste tik sloeg Juventus opnieuw toe. Weston McKennie volleerde raak na een vloeiende aanval van de bezoekers. Ook daarna lukte het Barcelona niet om Juventus écht onder druk te krijgen. Koeman probeerde halverwege grip op de wedstrijd te krijgen door Martin Braithwaite in te brengen voor Trincão, maar dat sorteerde weinig effect.

Zeven minuten na rust ging het namelijk alweer mis voor de thuisploeg. Clement Lenglet maakte op ongelukkige wijze hands en opnieuw kreeg Juventus een penalty. Ronaldo schoot de strafschop overtuigend in de hoek: 0-3. Het was zijn dertiende doelpunt in Camp Nou. In geen enkel ander vijandig stadion maakte de 35-jarige aanvaller zoveel goals.

In het restant van de wedstrijd ging Barcelona nog wel op zoek naar doelpunten. De Catalanen hadden aan twee goals genoeg om de groepswinst veilig te stellen, maar de bal wilde er niet in. Onder meer dankzij een uitstekende ingreep van Matthijs de Ligt bij een kans voor Braithwaite. Juventus-doelman Gianluigi Buffon hield zijn doel schoon, waardoor Juventus toch nog de groepszege pakt in Poule G.

De Italianen hebben daardoor een geplaatste status bij de loting voor de achtste finales. Voor Koeman is het de tweede pijnlijke nederlaag op rij, na de verliespartij tegen Cádiz afgelopen weekend in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
1 - 0
Ferencváros
Ferencváros

Het Europa League-ticket in Groep G gaat naar Dinamo Kiev. De Oekraïners waren in eigen land uiteindelijk te sterk voor Ferencvaros, de andere zwakke broeder in de poule. Een rake kopbal van Denys Popov maakte het verschil.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.