Pittige blessure Thiago volgende tegenslag voor geplaagd Bayern

Reacties

Bayern München kan de komende weken geen beroep doen op Thiago Alcántara. De 27-jarige middenvelder liep dinsdag in het bekerduel met vierdedivisionist SV Rödinghausen (1-2 zege) een fikse enkelblessure op.

Pittige blessure Thiago volgende tegenslag voor geplaagd Bayern

Thiago moest een kwartier voor tijd naar de kant na een overtreding van een van de spelers van de club uit de Regionalliga West en verliet het stadion op krukken. Trainer Niko Kovac vreesde na afloop al voor het ergste. 'Het ziet er niet goed uit, hij heeft op dit moment veel pijn', zei de Kroaat over de Spaanse spelmaker.

Onderzoek heeft een dag later uitgewezen dat Thiago een scheur heeft opgelopen in de voorste buitenband en het gewrichtskapsel van de rechterenkel. De international van Spanje staat daardoor meerdere weken aan de kant. Of het Champions League-duel met Ajax (12 december) ook in gevaar komt, is nog niet duidelijk.

Het wegvallen van Thiago is hoe dan een flinke tegenvaller voor het moeizaam draaiende Bayern. De technisch begaafde middenvelder begon dit seizoen in dertien van de vijftien officiële wedstrijden in de basis. Bovendien moet Kovac met Corentin Tolisso en Kingsley Coman twee andere spelers ook al langdurig missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.