Pirlo mist Ronaldo: 'Als het vuil wordt, kunnen we niet meer winnen'

Reacties

Andrea Pirlo had verwacht dat zijn Juventus in zijn ontwikkeling verder zou zijn. De Juventus-coach maakte de pijnlijke balans op na Benevento-uit, een duel waarin Cristiano Ronaldo nodig gemist werd.

Pirlo mist Ronaldo: 'Als het vuil wordt, kunnen we niet meer winnen'
© Pro Shots

Ronaldo scoorde in het huidige Serie A-seizoen liefst acht keer in vijf optredens en was in de voorbije drie speelrondes nog vijf keer trefzeker. Logisch dus dat er opluchting was bij Benevento toen duidelijk werd dat de aanvaller zaterdag zou ontbreken. Met het oog op de lange termijn was het beter als de 35-jarige Portugees rust zou krijgen, zo was geconcludeerd bij Juventus. Zonder de superster morste Juve punten in de op papier toch niet zware uitwedstrijd (1-1).

Pirlo werd na afloop om een verklaring gevraagd: 'Ronaldo had midweeks een klein probleem, maar wilde toch spelen in de Champions League. Het was logisch dat hij nu wat rust nodig had, ook omdat het kort na de interlandperiode is. Natuurlijk voegt Ronaldo veel toe, maar we moeten ook ons eigen spel spelen zonder hem.'

Zonder Ronaldo is Juve nog niet ver genoeg, zo luidde de pijnlijke conclusie van Pirlo tegenover Sky Italia. 'Real Madrid was afhankelijk van Ronaldo. Het is logisch dat als je zo'n sterke speler hebt, dat hij beslissend is en hij je wedstrijden laat winnen. Maar we zijn niet volledig afhankelijk van hem. Dat neemt niet weg dat hij een belangrijke rol heeft in ons aanvalsspel', aldus de Juventus-trainer.

De oud-middenvelder vertelde dat hij zijn ploeg nog niet onverstoorbaar genoeg vindt. Juve moet kalmer blijven als de tegenstander voor chaos probeert te zorgen, legde Pirlo uit: 'Als het vuil wordt, dan kunnen we niet meer winnen. We moeten snel groeien op dat vlak, we missen wat persoonlijkheid. We moeten leren van die lastige momenten en beter beseffen wanneer we moeten versnellen en wanneer we het tempo juist moeten controleren.'

De Italiaanse kranten waren zondagochtend erg kritisch over de ploeg van Pirlo, die al voor de vijfde keer in negen Serie A-duels gelijkspeelde. De kop van La Gazzetta dello Sport vatte het gevoel het beste samen: 'Ronaldo ontbreekt en dat laat zich voelen: Inzaghi stopt Pirlo'.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.