Piqué over 'onvoorstelbare' geluiden rond Negreira-zaak: 'We waren superieur'

Reacties

Gerard Piqué volgt het onderzoek van de Spaanse justitie in de zaak-Negreira met grote interesse en sluit uit dat de arbitrage een rol heeft gespeeld in het succes van Barcelona in de jaren waarin hij actief was in Camp Nou.

Piqué over 'onvoorstelbare' geluiden rond Negreira-zaak: 'We waren superieur'

Piqué (36) kwam tussen 2008 en 2022 uit voor Barcelona en won onder andere acht keer de Spaanse titel, zeven keer de Copa del Rey en drie keer de Champions League. Het grootschalige onderzoek van de justitie in Spanje betreft in het geval van Piqué alleen zijn beginperiode bij Barça, waar hij eerder al in de jeugdopleiding speelde.

'Ik vind het moeilijk om over de zaak te praten zolang het onderzoek nog loopt. Ik weet zeker dat er nog tekst en uitleg wordt gegeven', zegt Piqué tegen Marca. 'Maar het is onvoorstelbaar dat mensen denken dat wij prijzen hebben gewonnen dankzij de arbitrage. We waren zo superieur in die periode dat we geen enkele scheidsrechter nodig hadden om ons te helpen.'

De huidige clubeigenaar van FC Andorra sluit niet uit in de toekomst eens een gooi te gaan doen naar het voorzitterschap bij Barcelona. 'Maar het zit nu nog niet in de planning. Het is ook geen makkelijke functie. Je moet er veel voor opofferen. Ik zal het ook alleen gaan doen als ik de club daarmee kan helpen', aldus Piqué, die eind vorig jaar afscheid nam als speler in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.