Piqué neemt het na blunders op voor 'Garrincha' Ter Stegen

Reacties

Marc-André ter Stegen speelde zondagavond een negatieve hoofdrol bij het treffen tussen Celta de Vigo en Barcelona. Mede door twee blunders van de concurrent van Jasper Cillessen verloren de Catalanen in een doldwaas duel met 4-3.

Piqué neemt het na blunders op voor 'Garrincha' Ter Stegen

Gerard Piqué voelde na afloop de behoefte om het op te nemen voor de Duitser. 'We maken allemaal fouten. Marc is normaal gesproken juist heel goed in de opbouw, heel veel aanvallen beginnen bij hem', aldus de tegen Celta twee keer trefzekere verdediger in gesprek met de Spaanse televisiezender Movistar +.

Celta opende de score nadat een pass van Ter Stegen werd onderschept. Een Barcelona-comeback werd in de tweede helft in de kiem gesmoord door een nóg grotere flater van de Duitser. Door de bal tegen de aanstormende Pablo Hernández te schieten werd het 4-2. 'Ik weet zeker dat hij zich niet van de wijs laat brengen', vertelt Piqué. 'Misschien is het goed om soms minder risico's te nemen, maar heel vaak geeft hij ons juist iets extra's.' Spaanse analytici meldden na afloop gekscherend dat Ter Stegen af en toe denkt dat hij Garrincha is, de Braziliaan die wereldfaam genoot in de jaren vijftig en zestig vanwege zijn dribbels.

Met dertien punten uit zeven wedstrijden is Barcelona bezig aan de slechtste seizoenstart sinds het seizoen 2005/06 onder Frank Rijkaard. Trainer Luis Enrique gaf aan dat er maar één iemand verantwoordelijk is hiervoor. 'Dat ben ik. Dit was niet een van onze beste avonden. We verloren volledig de controle na de twintigste minuut.'

Luis Enrique gaf net als een aantal weken geleden tegen Deportivo Alavés (1-2 nederlaag) een aantal basiskrachten rust. 'Of we daarom hebben verloren? Dat zijn altijd makkelijke vragen na afloop. Ik ben de coach en ik bepaal de opstelling.' Net als Piqué sprong de oefenmeester in de bres voor Ter Stegen. 'Een Barcelona-keeper is verplicht om risico's te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.