Piqué hekelt Ronaldo na 'schwalbe'

Gerard Piqué meent dat Cristiano Ronaldo vrijdag met een schwalbe de vrije trap heeft verkregen waaruit hij tegen Spanje de eindstand bepaalde. De verdediger van Barcelona hekelde de Portugees achteraf.

Ronaldo zorgde er in de Iberische clash met drie treffers eigenhandig voor dat Portugal een punt overhield aan het duel: 3-3. De laatste goal viel in de 88ste minuut, uit een schitterende vrije trap. Toch had volgens Piqué die vrije trap, die door hem zelf werd veroorzaakt, nooit gegeven mogen worden door scheidsrechter Gianluca Rocchi uit Italië.

'Cristiano staat nu eenmaal bekend om het duiken', zo liet Piqué (op de foto tijdens een ander duel) na afloop geïrriteerd weten dat hij vond dat er sprake was van een schwalbe na zijn lichte overtreding.

Doordat Ronaldo de vrije trap binnenschoot, werden de verhoudingen op het veld ook geweld aangedaan volgens Piqué. 'Wij kregen meer kansen, zij schoten drie keer op doel en het was drie keer raak… Maar goed, wedstrijden kunnen zo verlopen en dat moet je dan maar accepteren. Aan de andere kant: als je in de eerste WK-wedstrijd al na twee minuten een penalty tegen krijgt, kun je wel weer met een goed gevoel terugkijken dat je zo terugkomt.'

Door het gelijkspel staan Spanje en Portugal in Groep B achter Iran, dat in de slotfase toesloeg tegen Marokko (0-1). Piqué & co nemen het woensdag in de volgende wedstrijd op tegen die koploper. Op diezelfde dag staat ook het duel tussen Portugal en Marokko op het menu.

In de beoordeling van scheidsrechter Rocchi oordeelden onze volgers dat er sprake was van een terechte vrije trap. Lees hieronder meer.