Pikante openingsgoal niet genoeg voor Twentse zege op Het Kasteel

Sparta Rotterdam en FC Twente hebben een sportief succesvol jaar met een onderlinge remise afgesloten. Een tamme eerste helft werd gevolgd door een leuker tweede deel, aangewakkerd door de openingstreffer van Sem Steijn tegen de ploeg van z'n vader. Sparta knokte zich terug naar een al bij al verdiend punt: 1-1.

Sparta Rotterdam
1 - 1
FC Twente
FC Twente

De eerste helft op Het Kasteel was van spektakel verstoken, al probeerde Sven Mijnans daar twee keer iets aan te veranderen. Eerst door een doelpoging te ondernemen vanaf eigen helft, maar die poging was vrij ongevaarlijk. Even later was het wel linke soep toen hij de bal zomaar inleverde bij Vaclav Cerny. Adil Auassar verdedigde de Twente-aanvaller op kundige wijze, waardoor diens poging Nick Olij niet echt in de problemen bracht.

Verder had de eerste helft weinig wapenfeiten. Gijs Smal en Ricky van Wolfswinkel zagen in de openingsfase elk een schot geblokkeerd worden door de stabiele Rotterdamse defensie. Tel daarbij op een vrije trap van Cerny die een half metertje te hoog gemikt was, en dat was het wel voor wat betreft de eerste helft. Ook het tweede bedrijf op Spangen begon zonder groot gevaar voor de beide doelen. Opnieuw zorgde Mijnans nog voor de meeste opschudding. Hij verlengde een hoekschop, maar in de doelmond stond geen speler in het rood-wit om binnen te tikken.

Na ruim een uur volgde het moment waarvan je eigenlijk wist dat het zou komen. Sem Steijn opende de score. De Hagenees, die tot dan toe eigenlijk amper in het stuk was voorgekomen kreeg de bal vanaf de rechterkant en kopte fraai binnen. De hele week ging het erover, zijn wedstrijd tegen de ploeg van zijn vader, en deze 0-1 kon bijna niet uitblijven. De voorsprong van de Tukkers hield echter niet lang stand.

Bijna tien minuten later kwam Sparta gelijk. Mike Eerdhuijzen, die nog maar een paar minuten in het veld stond, gaf de assist op Arno Verschueren. De Belg stond, ondanks dat hij dit seizoen uitstekend op schot is, ongehoord vrij en schoot raak. Dat was nog niet zo vanzelfsprekend, want Verschuerens vriendin was aanwezig en tot nu toe had hij alleen maar gescoord als zijn liefje niet was komen kijken.

De wedstrijd ontbrandde daardoor. Sparta was via Tobias Lauritsen dicht bij een tweede doelpunt, invaller Daan Rots loste een venijnig schot dat net naast ging. Rots was nog eens gevaarlijk in het slot, maar Shurandy Sambo smoorde dat in de kiem. Zo bleef het bij een remise in Rotterdam en sloten beide ploegen een succesvol jaar naar behoren af.