Pijpers debuteert bij Willem II met zege op VVV-Venlo

Willem II heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud. De eerste wedstrijd onder leiding van trainer Arno Pijpers leverde drie punten op tegen VVV-Venlo (2-1).

Daar zag het na achttien minuten niet naar uit. De bezoekers leidden op dat moment met 1-0 door een treffer van Gonzalo García en Willem II moet met tien man verder na een rode kaart voor Daan van Dinter, die de doorgebroken Ruben Schaken neerhaalde. Maar na een half uur kreeg ook Sandro Calabro rood na een wilde trap, waardoor het tien tegen tien was.

Op slag van rust kwam de thuisclub ook verdiend op gelijke hoogte. Jan-Arie van der Heijden (foto) schoot een vrije trap met veel gevoel in de linkerhoek. Na rust was het vooral Willem II dat aanviel en in de 55ste minuut kwam de ploeg ook op voorsprong. Frank Demouge kon volledig vrijstaand een voorzet van Said Boutahar aannemen en rondde van dichtbij doeltreffend af.

Willem II vergat daarna door te zetten, maar kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen tegen het aanvallend machteloze VVV. Ondanks de overwinning blijven de Tilburgers zeventiende, maar de voorsprong op hekkensluiter RKC Waalwijk bedraagt nu acht punten. VVV blijft steken op de elfde plaats, maar kan zondag gepasseerd worden door NEC.