Pijnlijke statistieken en afgang in San Siro: AC Milan is helemaal de weg kwijt

Reacties

AC Milan is helemaal de weg kwijt. Zondag onderging de Italiaanse landskampioen een vernedering in het eigen San Siro. Laagvlieger Sassuolo won ruim en zorgde ervoor dat de druk op trainer Stefano Piolo alleen maar groter is geworden.

Pijnlijke statistieken en afgang in San Siro: AC Milan is helemaal de weg kwijt
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 5
Sassuolo
Sassuolo

Sinds de jaarwisseling draait AC Milan immers dramatisch. Van Salernitana werd dan nog wel gewonnen met 1-2, maar sindsdien volgden drie competitieduels zonder overwinning. AS Roma (2-2), Lecce (2-2) en Lazio (4-0) legden allemaal de zwakheden van de Rossoneri bloot. Tussendoor was ook nog eens afgetekend van stadgenoot en rivaal Internazionale verloren in de strijd om de Supercoppa (0-3).

Met de keiharde afstraffing bij Lazio nog in de benen begon Milan zondag aan het duel met Sassuolo, dat zelf nota bene al acht keer op rij niet gewonnen had in de Serie A en op de teleurstellende zeventiende plek stond.

Even leek Milan snel de ellende van zich af te spelen, maar de vroege openingsgoal van Olivier Giroud werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens bleek hoe broos het zelfvertrouwen is bij de titelverdediger. In elf minuten kreeg Milan drie goals tegen. Gregoire Defrel opende de score met een intikker, Davide Frattesi verraste doelman Ciprian Tatarusana in de korte hoek met een hard schot en na een half uur zorgde Domenico Berardi met een kopbal uit een corner voor 1-3. Vlak daarvoor had Giroud met een fraaie kopbal namelijk al wat teruggedaan. Dat Milan voor het eerst sinds 1974 binnen een half uur drie goals moest incasseren, vertelt het verhaal van de dolende topclub.

In de rust zal Pioli zijn manschappen toegesproken hebben, maar het tweede bedrijf begon al even dramatisch. Binnen twee minuten benutte Armand Lauriente een strafschop; 1-4. De volgende pijnlijke statistiek werd daardoor een feit, want het was nog nooit voorgekomen dat Milan in twee opeenvolgende competitieduels vier doelpunten te verwerken kreeg.

Na die treffer probeerde de ploeg van Pioli het nog wel, maar passend in de situatie van Milan werd ook de 2-4 afgekeurd. Ante Rebic dacht te scoren, maar opnieuw was het Giroud die buitenspel stond.

Uiteindelijk strooide Matheus Henrique nog wat extra zout in de wond met de 1-5, waarna Divock Origi op zeer fraaie wijze nog wat terug deed. Die late goal voorkwam niet meer dat Milan met het schaamrood op de kaken van het veld stapte, voor het eerst sinds 1997 kreeg de roemruchte club minimaal vijf tegengoals in een thuiswedstrijd. De crisis werd dus alleen maar verzwaard.

Het lijkt erop dat je รฉรฉn of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goals:

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italiรซ

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.