Pijnlijke statistiek voor onzichtbare Van de Beek

Reacties

Donny van de Beek kreeg zondag weer eens een kans om zich te laten zien in het shirt van Manchester United, maar wist in de bekerkraker tegen Liverpool niet te overtuigen. De middenvelder kwam nauwelijks in het stuk voor en noteerde een alleszeggende statistiek.

Pijnlijke statistiek voor onzichtbare Van de Beek
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 2
Liverpool
Liverpool

Van de Beek speelde zondag als aanvallende middenvelder, op de plek van Bruno Fernandes. Zo beslissend als de Portugees is in die rol, zo onzichtbaar was Van de Beek deze zondag. De voormalig Ajacied deed ruim een uur mee en kwam tot slechts 23 balcontacten. Dat was het laagste aantal van alle basisspelers op het veld: de keepers van beide ploegen meegerekend.

Speler: Team: Balcontacten:
01. Donny van de Beek Man Utd 23
02. Mason Greenwood Man Utd 28
03. Edinson Cavani Man Utd 31
03. Alisson Becker Liverpool 31
05. Dean Henderson Man Utd 32

Slechts een keer zorgde Van de Beek voor gevaar. Kort na de gelijkmaker van Mason Greenwood werd de opstomende middenvelder bediend door Marcus Rashford, waarna hij Alisson Becker uit zijn doel zag stormen. Van de Beek probeerde om een teamgenoot te bereiken, maar zonder succes. Het was het enige moment waarop de Oranje-international zich in aanvallend opzicht liet zien.

De Engelse tabloids zijn kritisch. Zo geeft The Sun Van de Beek bij de spelersbeoordelingen een ruime onvoldoende: een 4. 'Hij toonde zijn roestigheid en gebrek aan vertrouwen', vond het dagblad. 'Solskjaer verloste hem na 65 minuten uit zijn lijden en bracht Bruno Fernandes… die met een sensationele vrije trap het winnende doelpunt maakte.' De Portugees krijgt een 8 voor zijn optreden.

Solskjaer keek niet eens van de glansrol van Fernandes op. 'Als je hem eens uit het team laat, zoals ik vandaag deed, blijft hij op de training van gisteren drie kwartier oefenen op vrije trappen, dus ik was al vol vertrouwen dat hij zou kunnen scoren als hij de kans kreeg', grinnikte de manager. United plaatste zich dankzij de fijne trap van Fernandes voor de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi en neemt het daarin op tegen West Ham United. Van de Beek hoopt dan een nieuwe kans te krijgen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.