Pijnlijke statistiek Bergwijn toont aanvallende onmacht Ajax in De Kuip

Steven Bergwijn kon Ajax als aanvoerder zondag niet bij de hand nemen tegen Ajax en vuurde geen enkel schot af op het doel van Feyenoord. De passingmap van de aanvaller laat zien dat hij voornamelijk aan de bal kwam na Rotterdamse goals...

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bergwijn deed zondagmiddag 77 minuten mee tijdens De Klassieker en verzond in die periode zeventien passes. Zes van die momenten vonden plaats na doelpunten van Feyenoord, namelijk bij de aftrap. Zes andere balcontacten waren op de helft van de thuisclub, maar geen enkele in de buurt van het doel van Timon Wellenreuther.

Een klein kwartier voor tijd werd Bergwijn vervangen door Julian Rijkhoff, die een paar minuten later voor het enige schot op doel bij Wellenreuther zorgde. Voor Bergwijn staat de teller dit seizoen op acht goals en vier assist. Zijn laatste doelpunt maakte hij vorige maand in het uitduel met Sparta Rotterdam (2-2).

Bergwijn hoeft niet te vrezen voor een schorsing na het bezoek aan De Kuip. De 32-voudig international deelde kort na de pauze een tik uit aan tegenstander Bart Nieuwkoop, maar werd daar niet voor gestraft. VI deed navraag bij de KNVB over de situatie, maar Bergwijn kan achteraf niet meer geschorst worden.