Actie Bergwijn tijdens Klassieker krijgt geen gevolgen: tik beoordeeld door VAR

Reacties

Ajacied Steven Bergwijn hoeft niet te vrezen voor een schorsing na De Klassieker. De aanvoerder van de Amsterdammers deelde kort na de rust een tik uit aan tegenstander Bart Nieuwkoop, maar werd daar niet voor gestraft. VI deed navraag bij de KNVB over de situatie, Bergwijn kan achteraf niet meer geschorst worden.

Actie Bergwijn tijdens Klassieker krijgt geen gevolgen: tik beoordeeld door VAR
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Ajax stond al met 3-0 achter toen Bergwijn zich vroeg in de tweede helft liet gaan in De Kuip. In een sprintduel met Nieuwkoop deelde hij een klap uit aan de Feyenoorder, zo was op de beelden te zien. Scheidsrechter Danny Makkelie liet de actie onbestraft en de VAR greep ook niet in.

Rob Dieperink, de VAR van dienst tijdens De Klassieker in De Kuip, heeft de actie van Bergwijn beoordeeld, zo meldt een woordvoerder van de KNVB aan VI. In dat geval kan de aanklager betaald voetbal niet overgaan tot een schorsing.

De actie van Bergwijn was, naast de uitslag en het spel in De Kuip, veelbesproken. Bij Studio Voetbal konden ze niet geloven dat de Ajax-captain geen rode kaart kreeg voor zijn actie. Ibrahim Afellay: 'Het is bizar. Dan wordt gezegd: het ligt ook aan de snelheid waar het mee gebeurt. Dan moet je dus wachten tot iemand het ziekenhuis in wordt geslagen. Dit kan toch geen discussie zijn?'

Ajax ging hard onderuit in De Kuip en gaf daarmee de vijfde plek in de Eredivisie uit handen. De laatste vijf duels van het seizoen, waarin Bergwijn dus mee kan doen, zijn tegen FC Twente, Excelsior, FC Volendam, Almere City FC en Vitesse.

Het moment tussen Bergwijn en Nieuwkoop. Klik onder of boven de video om de beelden te zien

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.