Verbazing over klap van Bergwijn: 'Natuurlijk is dit een rode kaart'

Reacties

Steven Bergwijn is erg goed weggekomen zonder rode kaart na zijn actie van vroeg in de tweede helft van De Klassieker. Onder anderen Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay begrijpen niet waarom de Ajax-aanvaller niet van het veld gestuurd is voor de tik die hij uitdeelde aan Bart Nieuwkoop.

Verbazing over klap van Bergwijn: 'Natuurlijk is dit een rode kaart'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Ajax stond al met 3-0 achter toen Bergwijn zich vroeg in de tweede helft leek te laten gaan in De Kuip. In een sprintduel met Nieuwkoop deelde hij een klap uit aan de Feyenoorder, zo was op de beelden te zien. Scheidsrechter Danny Makkelie liet de actie onbestraft en de VAR greep ook niet in.

'Natuurlijk is dit een rode kaart', zegt Van Hooijdonk zondagavond als analist bij Studio Voetbal. 'Als je een tegenstander bewust slaat, dan lijkt rood me niet meer dan normaal.' Ibrahim Afellay is het eens met de oud-aanvaller van Feyenoord. 'Het is bizar. Dan wordt gezegd: het ligt ook aan de snelheid waar het mee gebeurt. Dan moet je dus wachten tot iemand het ziekenhuis in wordt geslagen. Dit kan toch geen discussie zijn?', voegt Afellay toe.

Bekijk de actie hieronder:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bergwijn speelde uiterst ongelukkig in De Klassieker (6-0) en werd aangewezen als een van de Ajax-spelers die het diepst door het ijs zakte. De captain werd een kwartier voor het einde gewisseld, op het moment dat de bezoekers nog tot geen enkele doelpoging waren gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.