Pijnlijke rol voor invaller Tannane in ontsnapping PSG

Paris Saint-Germain is vrijdag op bezoek bij Saint-Étienne ontsnapt aan een onverwachte nederlaag. De koploper in Ligue 1 kreeg met een man minder op de valreep een punt cadeau (1-1).

Een week na het veroveren van de Coupe de la Ligue beleefde Paris Saint-Germain een beduidend minder plezierige avond. Na ruim een kwartier deelde Rémy Cabella op aangeven van Jonathan Bamba een eerste tik uit; 1-0. Presnel Kimpembe bracht zijn eigen ploeg verder in de problemen. Een duwfout met Romain Hamouma als slachtoffer leidde na een half uur tot een strafschop voor Saint-Étienne. Doelman Alphonse Aréola redde met het keren van de penalty van Cabella zijn teamgenoot, die kort voor rust PSG opnieuw in verlegenheid bracht. Kimpembe ging andermaal in de fout op Hamouma met dit keer zijn tweede gele kaart als resultaat.

De achterstand leek voor de tien man van PSG te veel van het goede. De ploeg van trainer Unai Emery was hard op weg voor het eerst sinds 23 september (0-0 tegen Montpellier) en 39 duels op rij improductief te zijn. De zeer pijnlijke misser van Edinson Cavani voor een leeg doel was tekenend voor het optreden van PSG.

Maar in blessuretijd kreeg de Parijse formatie, die tot op dat moment maar één keer op doel had geschoten, alsnog de gelijkmaker in de schoot geworpen. Het begon met onnodig balverlies van invaller Oussama Tannane en eindigde met een eigen doelpunt van Mathieu Debuchy. Via diens knie belandde de bal in het doel van Les Verts.

PSG hoeft zich ondanks het zeldzame puntenverlies geen zorgen te maken met de ruime voorsprong op de achtervolgers. AS Monaco staat op zeventien punten. Saint-Étienne blijft door het puntje negende in de Ligue 1.