Weergaloze Mbappé velt oude liefde en bezorgt PSG tweede prijs

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de tweede prijs van het seizoen gepakt. Door de 3-0 winst op AS Monaco sleepte de Parijse ploeg voor de vijfde keer op rij de Coupe de la Ligue binnen. In het begin van het seizoen won PSG al de Franse Super Cup door Monaco te verslaan.

De ploeg uit Parijs werd al na zeven minuten in het zadel geholpen toen de bal op de stip ging, want vanzelf ging het in de eerste helft zeker niet voor PSG. Edinson Cavani schoot raak vanaf elf meter. De 2-0 van Ángel Di María na ruim twintig minuten mocht er wel zijn. In een counter gaf Kylian Mbappé, die door PSG wordt gehuurd van Monaco en na dit seizoen definitief wordt overgenomen, een weergaloze pass op zijn mede-aanvaller, die op koele wijze de tweede treffer aantekende.

Na rust gebeurde er een stuk minder, maar waren beide teams nog wel dicht bij een doelpunt. Rony Lopes van Monaco raakte de lat, terwijl Mbappé net naast schoot. Een treffer van Cavani werd later afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase zorgde de Uruguayaan op aangeven van Mbappé alsnog voor 3-0, waarmee de wedstrijd gespeeld was.

PSG ging dit seizoen voor een succes in de Champions League, maar dat lukte niet. In de Ligue 1 is de Parijse club hard op weg naar de titel. Ook kan PSG de Coupe de France nog winnen. In dat toernooi wacht op 18 april in de halve finale Caen.