Pijnlijke Franse start van jacht op olympisch eremetaal

Mexico heeft de Franse hoop op een tweede olympische titel een flinke knauw gegeven. In Tokio werden Les Bleus op een flinke nederlaag getrakteerd.

Mexico O23
Mexico O23
4 - 1
Frankrijk O23

Na de mislukte EK-missie zijn de ogen in Frankrijk gericht op de olympische ploeg, die in Japan wel voor voetbalgeluk moet zorgen. De eerste stap op weg naar de beoogde titel werd echter een bittere teleurstelling.

Mexico legde in Tokio in de eerste zes minuten van de tweede helft de basis voor de overwinning. De soms ongrijpbare Diego Lainez tekende voor de assist bij de 1-0 van Alexis Varga. In de 51ste minuut zette Sebastian Cordova de 2-0 op het scorebord.

Frankrijk, dat in 1984 olympische goud veroverde, was niet bij machte met een adequaat antwoord te komen. De ploeg van Silvain Ripoll kwam nog wel tot de aansluitingstreffer. Pierre-André Gignac benutte een strafschop. De spits liet na zijn goal uitbundig te vieren uit respect voor Mexico, het land waar hij voor Les Tigres speelt.

De goal van Gignac bleek niet het begin van de gewenste Franse wederopstanding. De ingevallen Uriel Antuna deelde tien minuten voor tijd de genadeklap uit. Na een fraaie pass van Luis Romo besliste de gewezen speler van FC Groningen de wedstrijd in het voordeel van Mexico. Eduardo Aguirre vergrootte het Franse leed in de blessuretijd: 4-1.