Pijnlijke aftocht Elia op teleurstellende middag ADO

ADO Den Haag heeft zondag een teleurstellend gelijkspel geboekt. Alex Pastoor heeft zijn eerste punt als trainer van Almere City FC binnen.

ADO Den Haag
0 - 0
De Graafschap

ADO Den Haag heeft zondag genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Tegen De Graafschap bleef het 0-0. Door het teleurstellende resultaat heeft de ploeg van Ruud Brood nagelaten de druk op nummer twee FC Emmen te vergroten. Het missen van kansen kostte ADO twee punten.

Voor ADO Den Haag was er meer reden om niet met een goed gevoel terug te kijken op het bezoek van De Graafschap aan de Hofstad. Al in de eerste helft moesten Eljero Elia en Gregor Breinburg geblesseerd naar de kant. Vooral bij de aanvaller zag het er niet goed uit. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Almere City FC
0 - 0
Telstar
Telstar

In de eerste helft kwam de thuisploeg beter voor de dag dan Telstar. De ploeg uit Flevoland had meer balbezit en kreeg een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar zo’n 1500 supporters zagen dat Almere slordig met de kansen omging.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans, maar kreeg Almere de grootste kans. Tien minuten voor tijd raakte Jeffry Puriel de paal na een combinatie met Bram van Vlerken. De bal stuiterde via een Telstar-been en doelman Ronald Koeman jr. tegen het aluminium. Almere blijft door het gelijkspel laatste. De bezoekers uit Noord-Holland zijn terug te vinden op de dertiende plaats.

Almere heeft sinds 3 december 2021 niet meer gewonnen. Toen werd FC Eindhoven met 2-0 verslagen. Gertjan Verbeek was toen al ontslagen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
4 - 2
FC Dordrecht

VVV was het eerste half uur de bovenliggende partij. Het had de bal, was gevaarlijker, maar moest ook af en toe oppassen bij counters van FC Dordrecht. De thuisploeg kwam desondanks op voorsprong. Venema schoot van dichtbij raak op aangeven van Joeri Schroijen.

Vlak na rust kreeg diezelfde Venema een uitgelezen mogelijkheid om er vanaf elf meter 2-0 van te maken. Maar FC Dordrecht-doelman Liam Bossin redde knap met zijn voeten. Lang hoefde VVV niet te treuren. Debutant Rayan El Azrak (hij kwam over van FC Utrecht) dribbelde de helft van Dordrecht op en schoot de bal in de rechterhoek. Dordrecht kwam vervolgens verrassend terug in de wedstrijd via doelpunten van invallers Nikolas Agrafiotis en Seydine N'Diaye.

Twee minuten voor tijd werd VVV geholpen door doelman Bossin. Hij stond te ver achter zijn lijn bij een hoekschop, waardoor hij een kopbal van Joeri Schroijen niet goed kon verwerken. Sven Braken maakte er in de extra tijd ook nog 4-2 van. Door de overwinning staat VVV nu elfde, Dordrecht blijft negentiende.

FC Eindhoven
1 - 0
MVV Maastricht

FC Eindhoven was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kwam nog niet tot scoren. De meest opvallende man was Martijn Vos. De scheidsrechter had meerdere rode kaarten kunnen geven, onder meer toen Matteo Waem de doorgebroken Charles-Andreas Brym naar het gras had getrokken. Vos gaf slechts geel. MVV-doelman Romain Matthys onderscheidde zich in het eerste bedrijf met een aantal reddingen, onder meer op pogingen van Brym, Jort van der Sande en Joey Sleegers.

Matthys was echter kansloos op een schot van Valentino Vermeulen na ruim een uur spelen. De rechtsback haalde succesvol uit na een voorzet van Jasper Dahlhaus en bezorgde FC Eindhoven daarmee de overwinning. De thuisploeg kreeg hierna voldoende kansen om de score uit te breiden; zo mikte Sleegers uit een rebound tegen de lat.

Excelsior
Excelsior
0 - 1
FC Emmen
FC Emmen

De topper in de Keuken Kampioen Divisie bleef lang in evenwicht. Voor rust had Excelsior weliswaar het betere van het spel, maar met topscorer Thijs Dalling wisten de Rotterdammers geen manier te vinden om Emmen-keeper Michael Brouwer te passeren. Emmen wist aan de andere kant ook zelden gevaar te stichten.

De nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie nam na rust meer initiatief. Jari Vlak werd een aantal keer dreigend, maar kwam niet tot scoren. Een kwartier voor tijd kreeg Emmen een uitgelezen kans om de score te openen. Jasin-Amin Assehnoun werd in de zestienmeter licht geraakt door Mats Wieffer en scheidsrechter Richard Martens wees naar de stip. Jeroen Veldmate schoot de penalty feilloos binnen.

Kort daarna leek Emmen op 0-2 te komen, maar invaller Mart Lieder zag zijn inzet via de paal weer in het veld in stuiteren en in de rebound raakte ook Emmen-debutant Ole Romeny het aluminium. De bezoekers wisten daarna de overwinning over de streep te trekken in Rotterdam en houden door de vijfde zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie zicht op Volendam.