Pijnlijk en veelzeggend record: Ajax zakt compleet door het ijs in toppers

Reacties

Ajax heeft dit seizoen in de Eredivisie voor het eerst ooit geen enkele keer gewonnen van een directe concurrent. Een confrontatie met de Alkmaarders leverde zaterdagavond nieuwe teleurstelling op.

Pijnlijk en veelzeggend record: Ajax zakt compleet door het ijs in toppers
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

De slechte prestaties in topwedstrijden zijn tekenend voor het teleurstellende seizoen van Ajax, dat maar niet kan voldoen aan de verwachtingen. Ajax pakte op 22 januari in de uitwedstrijd tegen Feyenoord een punt (1-1), maar verloor op 19 maart in eigen huis van de koploper (2-3).

Ook tegen PSV incasseerde het team van John Heitinga in de competitie onlangs een dreun. In Eindhoven werd op 23 april met 3-0 verloren, terwijl PSV op 6 november ook al de volle buit had gepakt in de Johan Cruijff Arena (1-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de twee duels met AZ pakte Ajax slechts één punt. Na een 2-1 nederlaag in Alkmaar op 18 september was er zaterdagavond dus een doelpuntloos gelijkspel tegen het team van trainer Pascal Jansen. Het vele gefluit vanaf de tribunes na het laatste fluitsignaal zei alles over de stemming bij de uittredend kampioen van Nederland.

Bekijk hieronder de stand gerekend over topwedstrijden dit seizoen in de Eredivisie.

Club Wedstrijden Punten
1. Feyenoord 6 11
2. PSV 5 10
3. AZ 5 7
4. Ajax 6 2
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.