Pieters bejubeld bij Stoke City: 'Ik hield Salah redelijk in bedwang'

Reacties

Erik Pieters kreeg na zijn optreden tegen Liverpool afgelopen zaterdag niets dan lof bij Stoke City. De linksback speelde een puike wedstrijd tegen Mohamed Salah en was zelf ook tevreden.

Pieters bejubeld bij Stoke City: 'Ik hield Salah redelijk in bedwang'

'In het begin hadden we wat geluk dat Salah die grote kans miste, maar daarna hebben we het als team goed gedaan. Salah is dit seizoen ongelofelijk goed en mijn enige taak was om hem in bedwang te houden. Op die ene kans in het begin van de wedstrijd na, is me dat volgens mij aardig gelukt', aldus Pieters op de clubwebsite van Stoke City.

De 29-jarige Pieters, door Stoke op de clubsite een 'voormalig Oranje-international' genoemd, is trots op zijn optreden tegen de Speler van het Jaar in de Premier League. 'Ik ben echt heel blij dat ik hem onder bedwang heb kunnen houden. Dit is waarom je als speler zo graag in de Premier League speelt, je wil jezelf testen tegen de beste spelers ter wereld. Het was een goede test voor mij en volgens mij heb ik het goed gedaan.'

Stoke City heeft met nog twee wedstrijden te gaan drie punten achterstand op de veilige zeventiende plek. Swansea City, dat nu zeventiende staat, heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Hoewel het er slecht uit ziet voor The Potters, is Pieters nog vol vertrouwen als het gaat om het ontlopen van degradatie.

'Dit punt tegen Liverpool kan weleens zeer, zeer belangrijk worden. We wisten dat we alles moesten geven en ik denk dat we een gode wedstrijd hebben gespeeld en een zeer belangrijk punt gepakt hebben. Nu moeten we ons voorbereiden op de wedstrijden tegen Crystal Palace en Swansea City om lijfsbehoud veilig te stellen', besluit de Nederlander, die op 4 september 2014 zijn laatste interland speelde en in november 2015 voor het laatst werd opgeroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.