Fortuinlijke Pieters frustreert Liverpool met degradatiekandidaat Stoke

Reacties

Liverpool is zaterdagmiddag in de Premier League voor eigen publiek niet verder gekomen dan een doelpuntloze remise tegen Stoke City, dat in grote degradatienood verkeert. Erik Pieters had er een aandeel in dat Mohamed Salah zijn doelpuntenreeks niet doortrok. Vlak voor tijd kwam de Nederlander nog goed weg.

Fortuinlijke Pieters frustreert Liverpool met degradatiekandidaat Stoke

Jürgen Klopp weigerde een halve week voor de returnwedstrijd tegen AS Roma in de halve finale van de Champions League met een veredeld B-team aan te treden tegen Stoke City, dat de wedstrijd aanving in de wetenschap dat het dit weekeinde al kon degraderen als alles tegen zou zitten. Ten opzichte van het eerste duel met AS Roma, dat in liefst 5-2 eindigde, voerde Klopp weliswaar vijf mutaties door; Roberto Firmino, Salah en Virgil van Dijk stonden gewoon aan de aftrap. De niet geheel okselfrisse Sadio Mané werd vervangen door Danny Ings en Georginio Wijnaldum speelde voor de zwaar geblesseerde Alex Oxlade-Chamberlain.

Salah had Liverpool een bliksemstart kunnen bezorgen, maar miste tot verbazing van alles en iedereen op Anfield oog in oog met keeper Jack Butland. De Egyptenaar kon zomaar op het doel afgaan en had misschien wel te veel tijd om na te denken.

Schrik bij Liverpool aan het einde van de eerste helft. Jordan Henderson leek een blessure op te lopen, maar kon gewoon verder.
Schrik bij Liverpool aan het einde van de eerste helft. Jordan Henderson leek een blessure op te lopen, maar kon gewoon verder.

De ruimte die Stoke City weggaf bij deze kans voorspelde weinig goeds, maar de bezoekers - met Pieters en Bruno Martins Indi in de basis - kwamen de eerste helft ongeschonden door. Wel werd de degradatiekandidaat in verlegenheid gebracht door een schot van Wijnaldum dat naast het doel vloog en een inzet van Trent Alexander-Arnold. Vlak voor rust werd een treffer van Ings afgekeurd wegens buitenspel. Stoke stelde daar weinig tegenover, al maakten Peter Crouch en Mame Biram Diouf het de Liverpool-defensie af en toe lastig.

In het tweede bedrijf speelde Liverpool nadrukkelijk met de handrem erop. Vanzelfsprekend liet Salah zich wel gelden, al werd de Egyptenaar aardig in toom gehouden door Pieters. Stoke, waar Martins Indi vlak na rust geblesseerd uitviel, toonde weinig offensieve drang, hoewel een gelijkspel weinig zoden aan de dijk zet voor The Potters.

In de 87ste minuut kwam Stoke City nog extreem goed weg. Pieters maakte in het zestienmetergebied opzichtig hands na een voorzet van Wijnaldum, maar tot woede van de middenvelder ging de bal niet op de stip.

Stand van zaken
Met de remise komt nummer achttien Stoke City op dertig punten uit 36 wedstrijden. De achterstand op Swansea City, dat de 'veilige' zeventiende plaats bezet, bedraagt drie punten. Stoke heeft echter twee duels meer gespeeld dan de concurrent. Crystal Palace, West Ham United en Huddersfield Town lijken met 35 punten al uit het zicht verdwenen.

Liverpool bekleedt met 72 punten de derde plaats. The Reds zijn nog niet helemaal zeker van een Champions League-ticket: nummer vijf Chelsea bezit 63 punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.