Piepjonge Woodburn na heldenrol: 'Ik ga vanavond niet slapen'

Het werd zaterdag een absolute droomavond voor Ben Woodburn. De pas zeventienjarige aanvaller debuteerde voor Wales en maakte meteen de winnende tegen Oostenrijk. Het doelpunt waarmee hij de kansen op WK-plaatsing in leven hield voor zijn land, levert hem een slapeloze nacht op.

Woodburn mocht in de do or die-wedstrijd in Cardiff - bij minder dan een zege was Wales zo goed als uitgeschakeld voor het WK - na 68 minuten bij een 0-0 stand invallen. Een paar minuten later schoot hij vervolgens de 1-0 binnen, het talent van Liverpool kroonde zich daarmee direct tot de nieuwe held van het Welshe publliek. Na afloop stond hij met een enorme grijns voor de camera van Sky Sports.

'Ik wilde gewoon zo snel mogelijk schieten', zo verklaarde hij zijn winnende treffer. 'Dit is echt een fantastisch gevoel. Ik kon me deze avond niet beter wensen, ook de reactie van de fans niet', stamelde Woodburn. Het talent werd in november vorig jaar de jongste doelpuntenmaker ooit voor zijn club Liverpool, een record dat hij drie dagen na zijn debuut afpakte van Michael Owen. Bij de nationale ploeg deed Woodburn, wiens volledige voornaam toepasselijk Benjamin is, het dus nóg legendarischer. 'Ik ga vanavond niet slapen, denk ik.'

Aanvoerder Gareth Bale, die eens níét in het middelpunt stond bij Wales, vulde hem direct aan. 'Ben mág niet eens gaan slapen van ons', grapte de vedette van Real Madrid, die dolblij was met de drie punten. 'Het kwam vandaag neer op vastberadenheid. De eerste helft was niet goed, maar in de tweede helft zagen de fans in ons weer de draken, zoals we die op het shirt hebben staan', verwees Bale naar het logo van Wales.