Piepjonge topscorer Davies kan puntenverlies Canada niet voorkomen

Reacties

De strijd om de Gold Cup is nog niet eens een week bezig, maar het lijkt nu al het toernooi te zijn van de grote doorbraak van Alphonso Davies. Tegen Costa Rica (1-1) maakte de zestienjarige linksbuiten al zijn derde goal voor Canada.

Piepjonge topscorer Davies kan puntenverlies Canada niet voorkomen

Bij de openingswedstrijd tegen Frans-Guyana eiste de tiener met twee goals al de hoofdrol op bij Canada, dat met 4-2 won. Ook tegen Costa Rica kenden de Canadezen een voortvarende start. In de 26ste minuut scoorde Davies uit een voorzet van Scott Arfield. Het was dus al het derde interlanddoelpunt voor het wonderkind, dat op 14 juni debuteerde als international.

Met Bryan Ruiz in een bepalende rol op het middenveld zocht Costa Rica vervolgens naar de gelijkmaker. Die kwam er vlak voor rust via Francisco Calvo. Vervolgens werd er niet meer gescoord, waardoor er nog volop spanning is in Groep A.

In diezelfde poule speelden Honduras en Frans-Guyana gelijk (0-0). Zo hebben Canada en Costa Rica na twee speelronden vier punten. Honduras en Frans-Guyana hebben beide één punt. De nummers één en twee plaatsen zich voor de volgende ronde, net als de twee beste nummers drie van de drie groepen.

Malouda

Bij Frans-Guyana speelde Florent Malouda vanaf de aftrap mee. De deelname van de voormalige speler van onder meer Chelsea heeft mogelijk grote gevolgen, want de 37-jarige linksbuiten heeft ook een verleden als international van Frankrijk (tachtig caps). Uitkomen voor twee landen is in strijd met de FIFA-regels. Frans-Guyana stelde eerder dat die regels niet gelden bij het toernooi om de Gold Cup, maar de discussie is na de basisplaats voor Malouda weer opgelaaid. Wat de gevolgen zijn voor de hekkensluiter in Groep A is nog niet bekend. De disciplinaire commissie van de CONCACAF gaat zich over de zaak buigen.

Bekijk hier de goal van Davies, die met drie goals de topscorer is van het toernooi om de Gold Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.