Piepjonge Pool steelt de show tegen Spanje: 'Hij was fantastisch'

Reacties

Het record van de Engelsman Jude Bellingham als jongste speler ooit op een EK was van korte duur. Zaterdagavond nam de Pool Kacper Kozlowski het stokje over.

Piepjonge Pool steelt de show tegen Spanje: 'Hij was fantastisch'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 1
Polen
Polen

Kozlowski kwam in het duel met Spanje na 55 minuten binnen de lijnen. Hij was op dat moment 17 jaar en 246 dagen oud. Zes dagen eerder had Bellingham nog minuten gemaakt als speler van 17 jaar en 349 dagen tegen Kroatië. Hij snoepte daarmee al het record af van Jetro Willems, die op het EK van 2012 slechts 18 jaar en 71 dagen was tijdens het openingsduel met Denemarken.

Kozlowski staat onder contract bij het Poolse Pogon Stettin. Het afgelopen seizoen kwam hij maar liefst twintig duels in actie op het hoogste niveau van Polen. In het cruciale treffen met Spanje durfde bondscoach Paulo Sousa hem voor de leeuwen te gooien.

'We wisten dat Spanje ontzettend veel kwaliteit heeft', sprak Sousa na afloop. 'Het was een intense wedstrijd en onze wissels hebben ons enorm geholpen. Kacper Kozlowski kwam bijvoorbeeld binnen de lijnen, een jongen zonder al te veel ervaring. Hij was fantastisch.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.