Piepjong Salzburg wil blok aan been zijn van 'waarschijnlijk beste team ter wereld'

Reacties

Red Bull Salzburg-trainer Matthias Jaissle vindt het maar niets dat Bayern München in de aanloop naar de onderlinge Champions League-wedstrijd te kijk is gezet door VfL Bochum: als voormalig Bundesliga-speler weet Jaissle dat Der Rekordmeister dan op z'n gevaarlijkst is.

Piepjong Salzburg wil blok aan been zijn van 'waarschijnlijk beste team ter wereld'
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
1 - 1
Bayern München
Bayern München

'Bayern wil dit per se goedmaken, wat een grote dreiging betekent voor ons', voorspelde Jaissle dinsdag in de aanloop naar het achtstefinaleduel van woensdagavond. 'Los daarvan hebben we het sowieso over het waarschijnlijk beste team ter wereld.'

Red Bull Salzburg, dat in de groepsfase Sevilla en VfL Wolfsburg onder zich hield, zal uitgaan van eigen kracht. Dat betekent nauwelijks defensieve aanpassingen, zo kondigde de tacticus aan. 'We willen het op onze eigen manier doen. Plezier staat op de eerste plaats.'

Met zijn 33 jaar staat Jaissle symbool voor de jonge ploeg die Red Bull Salzburg is. De gemiddelde leeftijd van de spelers lag in de groepsfase op 23,1 jaar. Geen enkele achtstefinalist komt ook maar in de buurt; de Ajacieden noteren een moyenne van 26,3 jaar en bekleden daarmee de tweede plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Adeyemi
Blikvanger Karim Adeyemi, met zijn twintig jaar een van de benjamins, weigert in de underdogrol te kruipen. 'Ik geloof dat wij het Bayern met onze kwaliteiten en tactische benadering erg lastig kunnen maken. Wij kunnen een blok aan het been van Bayern worden, daar ben ik van overtuigd.'

Enigszins problematisch voor de Oostenrijkse topclub is wel dat Bernardo, Sekou Koita, Bryan Okoh en Mamady Diambou sowieso zullen ontbreken door blessureleed.

Toekomst Karim Adeyemi

Voor Karim Adeyemi is het treffen met Bayern München speciaal, omdat hij volgend seizoen mogelijk uitkomt voor Borussia Dortmund. De drievoudige Duitse international wordt al maanden gelinkt aan BVB. Dinsdag tijdens het persmoment ging het ook kort over die vermeende belangstelling. 'Er is in elk geval niets rond', meldde de spits, die in de groepsfase van de Champions League drie treffers produceerde. In competitieverband was Adeyemi deze jaargang al goed voor veertien goals.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.