Duits clubrecord lonkt voor voormalig PEC-huurling Pherai

Reacties

Immanuel Pherai maakt dit seizoen indruk bij Eintracht Braunschweig. De 21-jarige middenvelder annex aanvaller, die in het seizoen 2020/21 nog op huurbasis voor PEC Zwolle uitkwam, zou zomaar eens een clubrecord kunnen gaan verbreken.

Duits clubrecord lonkt voor voormalig PEC-huurling Pherai
© Pro Shots

Met vijf goals en vijf assists in veertien officiële duels weet de Nederlander met Surinaamse roots dit seizoen de schijnwerpers op zich gericht in de 2. Bundesliga. Hoewel hij al sinds medio oktober met een blessure aan de kant staan, berichten BILD en de lokale krant Braunschweiger Zeitung dat Pherai (op de foto boven links) intensief gevolgd wordt door diverse Bundesliga-clubs.

Zo zouden Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen Pherai op de korrel hebben. In de berichtgeving vertelt de technisch directeur van Braunschweig, Peter Vollmann, dat hij snapt dat met dergelijke gegadigden een transfer niet te voorkomen is. Het contract van Pherai loopt nog tot medio 2024.

Er wordt zelfs gesproken van een mogelijk clubrecord. In de zomer van 2016 vertrok Gerrit Holtmann voor drie miljoen euro naar FSV Mainz 05. Dat is nog altijd de recordverkoop van de huidige nummer veertien van het tweede Duitse niveau. Bij een winterse verkoop komt de vraagprijs in de buurt van dat bedrag. In de zomer is dat niet meer het geval, dan treedt een clausule in werking waardoor Pherai goedkoper wordt.

Na het laatste competitieduel van Borussia Dortmund, vorig seizoen.
© Pro Shots
Na het laatste competitieduel van Borussia Dortmund, vorig seizoen.

Met een transfer naar de Bundesliga zou Pherai zijn weg naar de top alsnog inzetten. Op jonge leeftijd werd de Amsterdammer, die door AZ bij AFC werd weggeplukt, ingelijfd door Borussia Dortmund. Daar stond hij te boek als groot talent, maar kon hij nooit helemaal doorbreken. Ook het seizoen bij PEC werd geen onverdeeld succes (twee goals in 28 duels).

In VI zei de jongeling die de kleedkamer deelde met grote namen als Giovanni Reyna, Youssoufa Moukoko en Erling Haaland al eens het volgende: 'Ik ben nog jong en kan nog veel leren, maar als ik veel speel en me goed blijf ontwikkelen, dan ben ik ervan overtuigd dat ik de Europese top kan halen.' Met een mooie transfer is de eerste stap naar het waarmaken van die woorden in ieder geval gezet.

Lees hier het interview van toen.

Spelersprofiel

I. Pherai


Geboortedatum:
25 april 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Hamburger SV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.