Pherai laat Dortmund met één minuut in de hoofdmacht achter zich

Reacties

Immanuel Pherai verlaat Borussia Dortmund na vijf jaar en één Bundesliga-wedstrijd. De middenvelder, die in het seizoen 2020/21 nog werd verhuurd aan PEC Zwolle, maakt wel promotie. Hij verkast van het tweede elftal van Borussia Dortmund naar Eintracht Braunschweig, dat na een succesvol seizoen een competitie hoger speelt.

Pherai laat Dortmund met één minuut in de hoofdmacht achter zich
© Pro Shots

Pherai werd in 2017 door Borussia Dortmund opgepikt uit de jeugdopleiding van AZ, maar tot een definitieve doorbraak leidde het niet. Hij kreeg veel speeltijd in de jeugdelftallen in Duitsland, in de 33ste speelronde van het afgelopen seizoen maakte Pherai zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Greuther Fürth. Hij viel tijdens de extra tijd in, een minuut later werd er al afgefloten. Pherai was voornamelijk actief in het tweede elftal dit seizoen, waarmee hij uitkwam in de 3. Liga.

In diezelfde competitie speelde zijn nieuwe werkgever Eintracht Braunschweig, waar Pherai een tweejarig contract heeft getekend. De club werd tweede achter kampioen 1. FC Magdeburg en promoveerde zo naar de 2. Bundesliga. Door zijn vertrek bij Borussia Dortmund gaat Pherai niet samenspelen met Nino Vermeulen en Jayden Braaf, die zich komen seizoen in Duitsland voegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.