Petrovic verlost van Bulgaarse poel van ellende

Reacties

Het avontuur van Zeljko Petrovic bij Botev Plovdiv is beperkt gebleven tot vier maanden. De 53-jarige Montenegrijnse trainer heeft de Bulgaarse crisisclub achter zich gelaten.

Petrovic verlost van Bulgaarse poel van ellende
© Pro Shots

'Na een serie van niet overtuigende wedstrijden en een gebrek aan ontwikkeling hebben het management en grootaandeelhouder Georgi Samuilov persoonlijk een grondige analyse gemaakt van de problemen', klonk het zaterdag dreigend op de clubwebsite. 'Er zijn beslissingen genomen die zouden worden geïmplementeerd tijdens de pauze van het seizoen. Maar vanwege het optreden van vandaag wacht de technische staf en de technisch directeur een ontslag.'

Kortom, de wedstrijd bij Botev Vratsa (3-0 nederlaag) was de laatste wedstrijd van Petrovic als trainer van Botev Plovdiv. Want Samuilovs wil is wet. De Montenegrijn zelf zal niet gebukt gaan onder zijn vertrek bij de Bulgaarse club, waar ook de Nederlanders Philippe van Arnhem en Rodney Klooster onder contract staan. Hij zal juist opgelucht zijn dat na vier maanden zijn Bulgaarse avontuur ten einde is.

In die korte periode maakte hij een keerzijde mee die ver staat van wat er op het veld gebeurt, nog los van de leugendetectorsessies voor de spelers en staf om te zien of ze gevoelig waren voor matchfixing. Petrovic moest al werken met een selectie die te weinig kwaliteit had om aan de (hoge) verwachtingen te voldoen. De Montenegrijn hekelde daarbij technisch directeur Adalbert Zafirov, die hij niet geschikt achtte voor de functie. Dat die de schuld voor de tekortschietende selectie neerlegde bij de trainer was de steen des aanstoots.

Petrovic en zijn spelers kregen zaterdag te maken met woedende fans, die verhaal kwamen halen na weer een tegenvallend resultaat. Dat de nodige spelers niet meer wensten te spelen vanwege het uitblijven van een salaris, was tekenend voor de chaos bij Botev Plovdiv.

De vraag is of er snel verbetering komt. Want niet alleen Petrovic en Zafirov moesten het veld ruimen, ook de spelers werden niet ontzien. De woeste Samuilov heeft naar verluidt de salarissen met veertig procent gekort vanwege de wanprestatie. De beloofde premies zijn helemaal opgeschort. Het is nu aan oude bekende Ferro Spasov om de eigenaar tevreden te stellen.

A PFG

Stand A PFG 2019/2020

Bulgarije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Etar
26
6
9
11
31-45
-14
27
11
Tsarsko selo
26
7
4
15
24-42
-18
25
12
Botev Vratsa
26
5
7
14
21-46
-25
22
13
Dunav 2010
26
4
7
15
21-49
-28
19
14
Vitosha Bistritsa
26
1
3
22
15-54
-39
6
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.