Petrovic hoopt namens Hiddink op offensief Newcastle

Omdat Guus Hiddink na afloop van het duel tussen FC Anzhi en Newcastle United (0-0) niet in staat was de pers toe te spreken, lichtte assistent Zejko Petrovic het standpunt van de Russen toe. Hij sprak, mede namens Hiddink, zijn tevredenheid uit na het doelpuntloze gelijkspel in de achtste finales van de Europa League.

Petrovic hoopt namens Hiddink op offensief Newcastle

'Allereerst wil ik beginnen met de mededeling dat meneer Hiddink zijn stem kwijt is en zich niet lekker voelt. Daarom zit ik hier', waarop Petrovic (foto) al snel overschakelde op het beantwoorden van vragen over de wedstrijd.

'Wij speelden vanavond tegen een heel goede ploeg uit Engeland', was hij lovend over Newcastle. 'We hopen dat zij in de return iets aanvallender gaan spelen, waardoor wij wat meer ruimte krijgen. Dat Newcastle hier verdedigend speelde, is een teken van respect voor ons. Een compliment.'

'Wij zijn in ieder geval niet ontevreden met dit resultaat', aldus de voormalige coach van onder meer RKC Waalwijk. 'In de return hebben we ook spelmaker Mbark Boussoufa er weer bij.'

Petrovic lichtte ook de wissel van sterspeler Willian toe. Hij verliet al halverwege het eerste bedrijf het veld. 'Willian raakte geblesseerd aan de achterkant van zijn bovenbeen. We hebben hem direct gewisseld om geen risico te nemen.' De assistent van Hiddink kon nog niet zeggen of Willian er volgende week donderdag in de return bij zal zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's