Peterson staat voor buitenlands avontuur

Reacties

De kans is groot dat Heracles nog voor de eerste speelronde Kristoffer Peterson kwijtraakt. De Almeloërs hebben de 24-jarige Zweed toestemming gegeven om te onderhandelen met een buitenlandse club.

Peterson staat voor buitenlands avontuur

Peterson aast al een jaar op een buitenlandse transfer. Afgelopen winter was de Zweed al dicht bij een overgang naar AEK Athene, maar vonden de Grieken de vraagprijs te gortig. Nu geeft de clubleiding de buitenspeler een vrijbrief om met een buitenlandse club te onderhandelen. In Almelo verwachten ze binnen één á twee dagen duidelijkheid.

Volgens Zweedse media zou het om Swansea City gaan. De Championship-club zwaaide met Daniel James (Manchester United), Jordan Ayew (Crystal Palace, was al verhuurd), Luciano Narsingh (Feyenoord) en Wilfried Bony (einde contract) deze zomer al vier aanvallers uit.

Peterson begon vorig jaar spectaculair aan het seizoen, maar viel vervolgens ver terug. Toch kon hij prima statistieken (twaalf doelpunten, zes assists) overleggen. De oud-speler van FC Utrecht heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij zijn goede seizoen wilde verzilveren.

Mocht het tot een transfer komen, dan is Heracles de complete aanvalslinie van het afgelopen seizoen kwijt. Eerder trok Adrián Dalmau naar FC Utrecht en koos Brandley Kuwas voor een avontuur bij Al-Nasr. Het drietal was afgelopen seizoen goed voor 41 doelpunten en 22 assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.