Periodetitel voor De Graafschap na gelijkspel Volendam

FC Volendam kwam tegen FC Den Bosch tekort voor een zege en moest daardoor De Graafschap definitief voor laten gaan in de strijd om de derde periodetitel in de Jupiler League.

FC Den Bosch – FC Volendam 1-1FC Volendam kende de opdracht om de derde periodetitel voor de neus van De Graafschap weg te kapen. De ploeg van trainer Hans de Koning diende te winnen met minimaal drie doelpunten verschil.

Michiel Kramer zette FC Volendam halverwege de eerste helft nog wel op het goede spoor, maar een minuut later maakte Jeffrey Vlug alweer gelijk. Het bleek de eindstand in De Vliert, waardoor De Graafschap zich zonder te spelen verzekerd weet van de derde periodetitel.

SC Cambuur – SC Veendam 1-3 SC Cambuur heeft een pas op de plaats moeten maken in de Jupiler League. De Friese formatie opende tegen SC Veendam na bijna een uur via Martijn Barto nog wel de score, maar na de gelijkmaker van Jonathan Opoku bleef een reactie van de thuisploeg uit. In de slotfase nam Veendam afstand via Lars Hutten en Tom Overtoom van Cambuur, dat Mart Dijkstra in de zeventigste minuut (bij een stand van 1-1) verloor met twee gele kaarten.

FC Emmen – Excelsior 3-1In de onderste regionen van de Jupiler League bracht FC Emmen Excelsior de dertiende nederlaag van het seizoen toe. In Drenthe maakte Ruud ter Heide het verschil door zowel voor als na de rust te scoren.

Daan Blij redde de eer voordat Wout Weghorst de zege voor FC Emmen veiligstelde. Excelsior kreeg meer slechts nieuws te verwerken. Feyenoord-huurling Elvis Manu, met acht treffers clubtopscorer, staat zeker enkele weken buitenspel met een knieblessure. De spits liep die vrijdag op in het duel met Helmond Sport.

Fortuna Sittard – Almere City FC 1-0Na vijf nederlagen op rij heeft Fortuna Sittard weer het genoegen mogen smaken van een overwinning. De Limburgers waren op eigen veld te sterk voor Almere City FC. Prince Rajcomar opende al in de vierde minuut de score en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de titel matchwinner.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.