Perez ziet opvallende Feyenoord-dissonant: 'Giménez bevalt me niet'

Kenneth Perez heeft zich in de eerste helft van het duel om de Johan Cruijff Schaal verbaasd over het spel van Santiago Giménez. Volgens de analist kwam de Mexicaanse spits van Feyenoord niet uit de verf.

Feyenoord
Feyenoord
0 - 1
PSV
PSV

'Ik vind de verhoudingen fifty-fifty', begon de Deen zijn betoog bij ESPN. Bij het ingaan van de rust waren beide ploegen volledig in evenwicht (0-0). Dat kon Perez wel begrijpen. 'Feyenoord begon beter, zette goed druk en liet PSV er niet uit. Ze kregen snel de bal en via Igor Paixão een grote kans, maar die bal had al op Giménez gemoeten.'

'Dan kan de keeper er niet bij en is het een doelpunt', sprak de analist. Perez zag het spelbeeld kantelen, naarmate de rust in zicht kwam. 'Gaandeweg de wedstrijd vorderde, vond PSV de oplossing. Het hield de bal bij zich en kon enkele kansen creëren.'

Een belangrijk onderdeel van de Feyenoord-formatie kon zijn draai niet vinden, constateerde Perez. De oud-speler van PSV stoorde zich aan de spits van de landskampioen. 'Giménez bevalt me niet. Weet je, de ene speler komt beter uit de voorbereiding dan de andere, terwijl hij ook de Gold Cup gespeeld heeft, maar hij kwam niet vooruit. Zijn denken, zijn handelen… Het was te traag.'