Perez noemt 'personificatie' van dit Ajax: 'Niet heel goed, maar heeft wel iets'

Reacties

Benjamin Tahirovic is bij uitstek 'de personificatie van dit Ajax', zo stelt Kenneth Perez. De analist ziet de middenvelder uit Bosnië & Herzegovina soms dingen doen van 'heel hoog niveau', maar ook de meest 'domme dingen'.

Perez noemt 'personificatie' van dit Ajax: 'Niet heel goed, maar heeft wel iets'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 3
Ajax
Ajax

Tahirovic kreeg zondag voor het eerst sinds het uitduel met AZ weer de kans in de basis bij Ajax, wat mede te maken had met de blessure van Jordan Henderson. Na twaalf minuten was de controleur al goed voor een assist bij de openingsgoal van Kristian Hlynsson. Perez kijkt in het algemeen met wisselende verbazing naar het spel van Tahirovic en de kansen die Ajax weggeeft.

'Tahirovic krijgt veel kritiek, hij maakt domme slidings en doet gekke dingen, maar deze pass is van heel hoog niveau', doelt Perez bij Dit Was Het Weekend van ESPN op de assist. 'Het is niet echt een goede speler, maar met veel ruimte kan hij wel een pass versturen. Hij heeft geen snelheid op het middenveld, maar dit is toch een wereldpass', vervolgt de Deense analist bij een andere pass van Tahirovic, die hij bij de 1-3 op Anton Gaaei gaf tegen PEC Zwolle.

'Hij is misschien wel de standaard van dit Ajax: het is niet heel goed, maar hij heeft wel iets', vervolgt Perez, die vervolgens tegengas krijgt van Kees Kwakman, die stelt dat Tahirovic onbetrouwbaar is en alleen maar mensen uit de rug laat lopen. 'Dat is het juist', haakt Perez weer in. 'Hij is misschien wel de personificatie van dit Ajax. Hij laat dingen zien die Ajax-spelers kunnen, maar ook de meest domme dingen. Kijk naar deze sliding bijvoorbeeld, dat is natuurlijk krankzinnig', besluit de analist, doelend op de 'ingreep' van de middenvelder bij de tegentreffer van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.