Perez legt uit waarom hij de titelstrijd zo goed als beslist acht

Reacties

Kenneth Perez was niet bijster onder de indruk van het spel van PSV tijdens de 2-0 zege van de Eindhovense koploper op SC Heerenveen. Dat de rood-witten alsnog wonnen, is voor de Deense analist een teken dat de landstitel hen amper nog kan ontgaan.

Perez legt uit waarom hij de titelstrijd zo goed als beslist acht
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

'Het wordt heel moeilijk om tien punten in te halen op PSV. Vandaag speelde PSV verre van goed, maar winnen ze wel met 2-0 van Heerenveen en hadden ze nog legio kansen. En dan hebben ze nog bijzonder veel balverlies geleden, speelden ze niet echt gemotiveerd. En dan speel je tegen Heerenveen, toch één van de betere ploegen van de rest, en dan heb je eigenlijk alsnog geen kind aan ze', bekritiseerde Perez op ESPN het spel van PSV tijdens hun vijftiende overwinning op rij in de nationale competitie.

Het gevolg daarvan: Perez ziet in de resterende negentien wedstrijden nog maar weinig struikelblokken voor de ploeg van Peter Bosz. 'Dus in al dit soort thuiswedstrijden kunnen ze het zich veroorloven om zo te spelen en winnen ze alsnog. Daarom denk ik dat het in deze competitie voor Feyenoord bijna onmogelijk is om tien punten goed te maken.'

Door het vervroegen van de confrontatie met de Friezen, is PSV aanstaand weekend vrij. Dat komt goed uit, want er wachten in 2023 nog drie aardige confrontaties. Eerst aanstaande dinsdag in het Philips Stadion tegen Arsenal in de Champions League, de zondag erop in Alkmaar tegen AZ voor de competitie en op donderdag 21 december de jaarafsluiting in eigen huis tegen FC Twente, dan in het kader van de beker.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.