Pérez hekelt geruchten over Benzema: 'Beste nummer negen ter wereld'

Reacties

Florentino Pérez heeft het aan de vooravond van de hervatting van de Champions League opgenomen voor Karim Benzema, die de laatste weken de vorm helemaal te pakken heeft.

Pérez hekelt geruchten over Benzema: 'Beste nummer negen ter wereld'

Dagelijks leest de Real Madrid-voorzitter geruchten over spitsen die naar De Koninklijke zouden gaan. Deze week wordt Eintracht Frankfurt-sensatie Luka Jovic gelinkt aan de Champions League-houder.

'Ik hoor analytici al jaren zeggen dat we een nieuwe nummer negen moeten aantrekken, maar de realiteit is dat we al de beschikking hebben over de beste speler voor die positie', stelt Pérez in gesprek met France Football. 'Kijk alleen maar naar de prijzen die we met hem hebben gewonnen.'

Benzema (31) neemt het woensdag met Real Madrid op tegen Ajax in de achtste finale van de Champions League. Hoewel hij maandag niet meetrainde, is de Fransman gewoon afgereisd naar Amsterdam en staat zijn inzetbaarheid niet ter discussie. Ook de piepjonge Braziliaan Vinícius Júnior zal normaal gesproken zijn opwachting maken in de Johan Cruijff Arena.

'Ons plan is duidelijk: onze sterren behouden en ons tegelijkertijd klaarmaken voor de toekomst. Met het oog op dat laatste punt hebben we Vinícius en ook Rodrygo Goes vastgelegd.'

Uitgaven
De laatste jaren geeft Real Madrid relatief weinig geld uit aan versterkingen. Sinds 2015 staat de teller op slechts 342 miljoen euro. Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Chelsea en Barcelona gaven in diezelfde periode ten minste zeshonderd miljoen euro uit aan nieuwelingen.

Benzema was een van de Pérez-aankopen in de zomer van 2009, net als onder anderen Kaká en Cristiano Ronaldo.

Ajax terug in mondiale schijnwerpers: stunt of vervolg superreeks Real?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.