Perez en Kwakman stil van gigantische blamage AZ

Reacties

De smadelijke nederlaag van AZ bij Zrinjski Mostar was donderdagavond ook voor de analisten op de Nederlandse televisie een volkomen verrassing. In de rust leek er niets aan de hand tegen een zeer zwakke thuisploeg, maar de avond eindigde met euforische Bosniërs.

Perez en Kwakman stil van gigantische blamage AZ
© Pro Shots
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar
4 - 3
AZ
AZ

Kenneth Perez, die zelf weet hoe mooi Europese avondjes met AZ kunnen zijn, was hard voor de ploeg van Pascal Jansen. 'Dit is ook AZ. Eerste wedstrijd voor hen, even drie kwartier eroverheen lopen, en dan een 'remontada' aanbieden. Dat is gebeurd. Het is wel een sprookje, die gasten lopen erbij van wat hebben wij geflikt?', zag de Deen op ESPN ook de mooie kant van deze avond, om daarna toch in onbegrip te vervallen.

'Dit is het klassieke verhaal. AZ is goed als ze alles geven, maar als ze denken dat het op tachtig procent kan, dan is dit het dus ook: een bedenkelijk niveau. Alles en iedereen bij AZ moet honderd procent geven, anders is ook Mostar te goed. In de tweede helft moet je een grote rondo spelen', aldus Perez.

Kees Kwakman kon nog niet helemaal bevatten wat hij zonet had gezien: 'Ik ben verbouwereerd. Die eerste twee goals waren niet eens kansen, de laatste twee komen uit uittrappen van de doelman die ergens vallen. Je kan het ze niet eens kwalijk nemen als je in de rust als AZ-speler dacht dat die gasten er geen klote van konden', sprak de Volendammer.

De avond mag met recht historisch genoemd worden. Nederlandse clubs kwamen in de bijna zeventigjarige geschiedenis van Europacupvoetbal al 321 keer op een voorsprong van drie of meer doelpunten, en nog nooit verloor er eentje. Tot vanavond, dus. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.