Pepi schiet PSV in extremis alsnog naar de zege op FC Twente

Reacties

PSV heeft zondagavond ternauwernood puntenverlies in de Eredivisie voorkomen. De Eindhovenaren stevenden af op een doelpuntloos gelijkspel tegen nummer drie FC Twente, maar diep in de blessuretijd maakte invaller Ricardo Pepi alsnog de winnende treffer.

Pepi schiet PSV in extremis alsnog naar de zege op FC Twente
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
FC Twente
FC Twente

Bij PSV keerde Hirving Lozano terug in de basis. Dat ging ten koste van Malik Tillman, die op de reservebank zat. Mauro Júnior was niet wedstrijdfit en dus afwezig. Daardoor stond Jerdy Schouten weer op het middenveld en verscheen ook André Ramalho aan de aftrap. Joseph Oosting verraste bij de bezoekers door met Ricky van Wolfswinkel én Myron Boadu voorin te starten.

In de eerste helft had PSV het overwicht. De koploper van de Eredivisie had wat meer de bal, was bij vlagen ook slordig, maar creëerde duidelijk de betere kansen. Meteen in de openingsfase raakte PSV al de paal. Lozano combineerde met Sergiño Dest en dat bood Luuk de Jong uiteindelijk de kans. Hij gleed de bal tegen het aluminium.

Na een klein halfuur liet PSV de volgende goede kans noteren. Joey Veerman legde de bal precies op het hoofd van Guus Til, maar vanaf een meter of zes van het doel kopte de middenvelder naast. Niet veel later kreeg ook De Jong een kopkans, zijn inzet vloog over het doel van voormalig PSV-doelman Lars Unnerstall. Net voor rust kreeg ook Dest een kans, maar zijn inzet werd net voor het doel.

Net na rust dacht FC Twente op voorsprong te komen. Boadu kopte een corner binnen, maar de treffer werd geannuleerd door Joey Kooij, omdat de aanvaller tegen Walter Benítez aan sprong. Dat bleek het startschot van een enerverende tweede helft. Niet veel later stuitte Schouten op Unnerstall, waarna De Jong een enorme kans naast kopte. Kort daarna was de hattrick aan gemiste kopkansen van De Jong compleet na een fenomenale reactie van Unnerstall.

© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar het in de eerste helft voornamelijk PSV was, kreeg ook FC Twente kansen in het tweede bedrijf. Bijvoorbeeld via Van Wolfswinkel, die van dichtbij een bal tegen Benítez aan gleed. Net voor het verstrijken van de speeltijd, dacht ook De Jong nog even de winnende te maken. Nu was het wel raak met het hoofd, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Vervolgens kreeg Mitchell van Bergen ook nog een enorme kans. Hij ging alleen op doelman Benítez af, maar de Argentijn redde PSV.

En daar kreeg Van Bergen grote spijt van. Want Max Bruns ging in de fout, De Jong kan dat nog niet afstraffen, maar in de nastoot bezorgde Pepi PSV alsnog de voorsprong. Daardoor blijft het gat met nummer twee Feyenoord tien punten. Na de interlandbreak is nummer zes NEC de tegenstander van PSV. FC Twente speelt de derby tegen Heracles Almelo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Za 30 mrt.

Zo 31 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.