Arsenal heeft zondagavond eindelijk weer eens gewonnen in de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta was uiteindelijk veel te sterk voor Newcastle United.

Arsenal
Arsenal
4 - 0
Newcastle United

Na vier remises op was Arsenal behoorlijk toe aan een zege. Spelers en staf benadrukten de afgelopen weken vol vertrouwen te zijn, maar de resultaten waren niet best. Ook tegen Newcastle ging het niet vanzelf. Pas in de tweede helft was Arsenal voor het eerst echt dicht bij een doelpunt. Eddie Nketiah, die in de spits de voorkeur kreeg boven Alexandre Lacazette, volleerde de bal tegen de lat na een prima voorzet van Nicolas Pépé.

In de 54ste minuut was het alsnog raak voor Arsenal. Opnieuw gaf Pépé de bal goed voor en ditmaal kopte Pierre-Emerick Aubameyang hem knap binnen: 1-0. Na zijn vijftiende Premier League-doelpunt van het seizoen ging er een zucht van opluchting door het Emirates Stadium, maar drie minuten later werd het nog mooier voor de thuisploeg. Bukayo Saka gaf de bal laag voor en Pépé schoof hem binnen: 2-0.

Daarmee was de Ivoriaan eindelijk van doorslaggevend belang voor Arsenal, dat liefst tachtig miljoen euro voor hem betaalde afgelopen zomer. In de extra tijd was Mesut Özil het eindstation van een uitstekende aanval: hij zag zijn inzet via de blunderende Martin Dubravka binnenvallen, waarna Lacazette er ook nog 4-0 van maakte. De assist bij zijn doelpunt kwam eveneens van Pépé.

Zo boekte Arteta zijn grootste overwinning als manager van Arsenal. Door de driepunter vinden The Gunners weer wat aansluiting bij de subtop van de Premier League. Het gat met de topvier - en daarmee de Champions League-tickets - bedraagt zeven punten.