Peperdure Mbappé haalt uit naar 'obscene' bedragen in de voetballerij

Reacties

Kylian Mbappé vindt het eigenlijk maar bizar dat er zo krankzinnig veel geld omgaat in de voetballerij. Hoewel hij zelf een torenhoge transfersom opbracht, een godsvermogen aan salaris en bonussen verdient én bij zijn overstap naar Paris Saint-Germain de nodige exorbitante eisen had, mag het van hem allemaal wel een tandje minder.

Peperdure Mbappé haalt uit naar 'obscene' bedragen in de voetballerij

Sinds zijn overstap van AS Monaco naar Paris Saint-Germain is Mbappé - vrijdag met Frankrijk tegenstander van Oranje - de op één na duurste speler ter wereld, alleen ploeggenoot Neymar kostte meer. Toch heeft het Franse supertalent niet zo heel veel begrip voor al het geld dat er in de voetballerij wordt uitgegeven, zo heeft hij nu verklapt. 'Ik kom uit een bescheiden gezin, dus ik vind het maar obsceen', vertelde hij aan het Zwitserse televisiestation RTS.

Het standpunt van Mbappé is opvallend, omdat er onlangs nog allerlei opmerkelijke details opdoken rondom de jonge steraanvaller. Zo onthulde Football Leaks onder meer dat spelers van de Parijse miljoenenformatie tonnen betaald krijgen voor het simpelweg groeten van de fans en andere 'goed gedrag-premies', terwijl Mbappé - goed voor een jaarsalaris van achttien miljoen euro - bij de onderhandelingen met zijn huidige club enkele bizarre eisen zou hebben gesteld.

Desondanks schaamt Mbappé zich enigszins. 'De bedragen die in het voetbal omgaan zijn een beetje onbeschoft, maar zo werken de markt en de voetballerij nu eenmaal.' Hij is dan ook niet van plan om geld in te leveren. 'Ik heb niet de illusie dat ik er iets aan kan veranderen, ik ben onderdeel van het systeem. Je moet wel met beide benen op de grond blijven staan én respectvol blijven.' Dat laatste kan Mbappé overigens niet worden ontzegd: volgens L'Équipe doneerde hij zijn volledige WK-gage (naar verluidt zo'n 439.000 euro) aan een goed doel.

Nog los van alle financiële aspecten blijft plezier voor Mbappé de grootste drijfveer, zo stelt hij. 'Lachen kan altijd, daar is het nooit een verkeerd moment voor. Ik maak altijd grapjes, zelfs vijf minuten voor de wedstrijd nog. Je moet altijd een beetje kind blijven. Er is in het voetbal al zó veel druk... Een beetje joie de vivre en plezier kan helemaal geen kwaad in zo'n omgeving.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.