Pepe wordt mede door Conceição gered na pijnlijke eigen goal

FC Porto is een achterstand te boven gekomen in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Vizela. De van Ajax gehuurde Francisco Conceição liet zich zien met zijn vierde goal van het seizoen in de Portugese competitie.

FC Porto
FC Porto
4 - 1
Vizela
Vizela

Het was de vraag hoeveel energie de Champions League-avond van afgelopen dinsdag Porto exact gekost had. In de achtste finale moesten de Portugezen het hoofd buigen na de strafschoppenserie tegen Arsenal. Een ongelukkige actie van Pepe hielp een halve week later tegen Vizela niet bij het verwerken van die teleurstelling. De o zo ervaren verdediger wilde de bal wegwerken bij een lage voorzet vanaf rechts. De 41-jarige Portugees kwam niet uit met zijn passen en schoot de bal vanaf ongeveer de strafschopstip in eigen doel.

Vizela had pas vier keer gewonnen dit seizoen in de Portugese competitie. De nummer zeventien van de ranglijst was na rust niet bestand tegen de druk die Porto ontwikkelde. Een rode kaart voor Matias Lacava na twee keer geel was een eerste dreun voor de bezoekers. Conceiçao zorgde in de 55ste minuut op fraaie wijze voor de gelijkmaker. De 21-jarige rechtsbuiten trok vanaf rechts naar het midden en schoot de bal met zijn linker vanaf twintig meter hard en gekruld de verre hoek in: 1-1.

Met elf tegen tien denderde Porto door. Aanvaller Pepê zorgde in de 68ste minuut voor de 2-1 en Evanilson maakte een kwartier voor het einde de 3-1. Daarmee waren bijna alle zorgen verdwenen bij de thuisploeg, die moest winnen om niet af te haken in de strijd met koploper Sporting Portugal en nummer twee Benfica. Uit een rebound bepaalde invaller Toni Martínez de eindstand op 4-1.