Pepe ontloopt schorsing van twee jaar, maar klaagt toch

Reacties

FC Porto-verdediger Pepe heeft uitgehaald naar de Portugese tuchtcommissie, nadat werd bevestigd dat de Portugees voor 23 dagen is geschorst. Aanleiding van de schorsing is de uit de hand gelopen competitietopper tussen FC Porto en Sporting Portugal.

Pepe ontloopt schorsing van twee jaar, maar klaagt toch
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
2 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Het duel in februari eindigde in een 2-2 gelijkspel en na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan. Spelers, trainers én bestuursleden kregen het op het veld met elkaar aan de stok en scheidsrechter João Pinheiro strooide met rode kaarten. Een van die kaarten was voor de 38-jarige Pepe, die Sporting-directeur Hugo Viana zou hebben aangevallen.

Twee maanden na het incident kwam de tuchtcommissie met een uitspraak in de zaak, Pepe krijgt een boete van 2.870 euro en is voor 23 dagen geschorst. Na zijn rode kaart zat Pepe al vijftien dagen schorsing uit, waardoor Pepe nog iets meer dan een week moet toekijken bij FC Porto. Hij mist daardoor wel belangrijke wedstrijden: het bekerduel met Sporting Portugal en de competitiewedstrijd tegen Sporting Braga gaan aan Pepe voorbij.

Pepe haalt verhaal bij scheidsrechter João Pinheiro.
© Pro Shots
Pepe haalt verhaal bij scheidsrechter João Pinheiro.

De straf valt nog lichtjes uit, want kort na het incident zochten Portugese media uit dat Pepe een schorsing van twee jaar boven het hoofd hing. Als bewezen zou worden dat hij directeur Viana had aangevallen, kon dat bestempeld worden als een 'zeer zwaar misdrijf'.

Zover is de Portugese tuchtcommissie dus niet gegaan, toch is Pepe boos. Van alle personen die rood kregen rondom de schermutselingen na FC Porto – Sporting, was hij de enige die onschuldig pleitte. 'Ik ben al 23 jaar een professionele atleet. Tijdens mijn reis heb ik veel fouten gemaakt (die ik niet verberg), maar niemand kan mij ervan beschuldigen dat ik mijn fouten niet erken en de consequenties van mijn acties onderga als atleet en man', schrijft Pepe in een statement (zie onderaan).

Pepe baalt er vooral van dat zijn pleidooi niet serieus is genomen. 'Het woord van sommigen kan niet een ander gewicht hebben dan mijn woord. De eer, waardigheid en oprechtheid van karakter die ik koester zetten mij ertoe aan om deze straf te verwerpen, te betreuren en te bevechten.' Pepe kan in hoger beroep gaan tegen de straf, deze actie lijkt hij met zijn statement aan te kondigen.

FC Porto staat er in eigen land goed voor en kan in de komende speelronde van de Primeira Liga de dertigste landstitel in de clubgeschiedenis pakken. In het bekertoernooi is de club ook nog actief, het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz schakelde FC Porto uit in de achtste finale van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.