Schorsing van liefst twee jaar als absoluut horrorscenario voor Pepe

Reacties

De volledig uit de hand gelopen competitietopper tussen FC Porto en Sporting Portugal krijgt zonder meer een staartje voor Pepe. De verdediger hangt na zijn rode kaart een flinke schorsing boven het hoofd: in het ergste geval wordt Pepe volgens Portugese media voor liefst twee jaar uitgesloten.

Schorsing van liefst twee jaar als absoluut horrorscenario voor Pepe
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
2 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Het duel tussen Porto en Sporting eindigde in een 2-2 gelijkspel en na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam in de pan. Spelers, trainers én bestuursleden kregen het op het veld met elkaar aan de stok en scheidsrechter João Pinheiro strooide met rode kaarten. Een van die kaarten was voor de 38-jarige Pepe; ook Sportings technisch directeur Hugo Viana werd op de bon geslingerd.

De straffen na de rode kaarten moeten nog uitgesproken worden en voor Pepe dreigt een absoluut horrorscenario. Record en A Bola hebben begrepen dat de mandekker is weggestuurd omdat hij Sportings td Hugo Viana zou hebben aangevallen. Geweld tegen managers of stafleden wordt door de Portugese tuchtcommissie betiteld als een 'zeer zwaar misdrijf', waar een schorsing van twee maanden tot maximaal twee jaar voor staat.

Bruno Tabata, aanvaller van Sporting, zit in een soortgelijk schuitje. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij Porto-directeur Luís Gonçalves zou hebben aangevallen.

Het is afwachten wanneer er schikkingsvoorstellen verstuurd zullen worden. In totaal trok Pinheiro vrijdagavond zes rode kaarten, waarvan vijf voor spelers. Alleen Sporting-verdediger Sebastián Coates werd gedurende de wedstrijd weggestuurd: hij kreeg vlak na rust zijn tweede gele kaart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.