Pensioen Buffon aanstaande: oud-ploeggenoten nemen al afscheid

Reacties

Hoewel Gianluigi Buffon officieel zijn pensioen nog niet heeft aangekondigd, hebben zijn oud-ploeggenoten alvast afscheid genomen van de Italiaanse legende. Onder anderen Leandro Bonucci en Juan Cuadrado bedankten hem voor bewezen diensten.

Pensioen Buffon aanstaande: oud-ploeggenoten nemen al afscheid
© Pro Shots

Buffon begon zijn profloopbaan bij Parma, maar zal vooral worden herinnerd als clubicoon van Juventus. De Italiaanse sluitpost speelde in negentien seizoenen meer dan vijfhonderd wedstrijden in het eerste elftal. In de tussentijd heeft hij een jaar voor Paris Saint-Germain gekeept en in de zomer van 2021 keerde hij terug bij Parma.

Nu hangt Buffon zijn handschoenen aan de wilgen. De 176-voudig international van het Italiaanse nationale team is inmiddels 45 jaar oud, maar keepte vorig seizoen nog 'gewoon' zeventien duels in de Serie B. 'Ik kan niet eens de woorden vinden om te omschrijven wat je was, wat je me leerde en wat je me gaf', schreef voormalig ploeggenoot Bonucci op Instagram. 'Bedankt amigo.'

Ook Cuadrado heeft via sociale media een voorschot genomen op het aanstaande afscheid van Buffon. 'Superman is een legende, bedankt voor alles Buffon. Ik wens je het beste voor de toekomst.' Daarnaast werd het in de lucht hangende pensioen al breed uitgemeten in de Italiaanse media. Zo prijkt Buffon op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport.

© La Gazzetta dello Sport

Spelersprofiel

G. Buffon


Geboortedatum:
28 januari 1978
Leeftijd:
46
Geboorteplaats:
Carrara
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
84 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.