Penaltythriller AC Milan stelt niets voor in vergelijking met wereldrecord

Reacties

AC Milan bereikte donderdagavond na een vrij absurde strafschoppenserie ten koste van Rio Ave de groepsfase van de Europa League. Pas na 24 penalty's boog de Portugese underdog het hoofd.

Penaltythriller AC Milan stelt niets voor in vergelijking met wereldrecord
© Pro Shots
Rio Ave
Rio Ave
ns
2 - 2
AC Milan
AC Milan

'Daarom zeggen ze dus dat een penaltyreeks een loterij is', zo verzuchtte trainer Stefano Pioli van De Rossoneri na afloop op de persconferentie. 'Wat ben ik trots op mijn spelers. We hebben nog een jonge ploeg, maar ze toonden zich bereid te lijden voor dit resultaat.' AC Milan balanceerde in de verlenging al op de rand van de afgrond. Pas in de 122ste minuut dwong Hakan Çalhanoglu de door Pioli genoemde loterij af door een penalty te benutten. Het was een voorproefje op een eindeloze serie. 'Zoiets heb ik nog nooit gezien', meldde Pioli.

Toch bleven Rio Ave en AC Milan ver verwijderd van het aantal strafschoppen gedurende de reeks van Jong Oranje en Jong Engeland tijdens de halve finale van het EK Onder-21 in 2007. Pas na 32 pingels dwong Nederland destijds een finaleticket af. Lees hier ons verslag van destijds.

Wereldrecord
Het wereldrecord is overigens in handen van de Namibische clubs KK Palace en Civics, die in 2005 liefst 48 strafschoppen nodig hadden om tot een winnaar te komen in hun bekerduel. Uiteindelijk bleken de spelers van KK Palace hun zenuwen iets beter in bedwang te kunnen houden: 17-16, na een 2-2 gelijkspel in de reguliere speeltijd. 'Na afloop was iedereen opgelucht dat het voorbij was', zo blikte Titus Kunamuene, zeg maar de Heinrich Welling van Namibië, in 2010 terug in een reconstructie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.