Penaltysoap bij PSG verleden tijd: 'Neymar neemt de volgende'

Reacties

De penaltysoap bij Paris Saint-Germain lijkt voltooid verleden tijd. Trainer Unai Emery heeft de knoop doorgehakt en besloten dat Neymar zich mag ontfermen over de strafschoppen.

Penaltysoap bij PSG verleden tijd: 'Neymar neemt de volgende'

Dat zei Edinson Cavani zaterdagavond na de 4-1 zege van Paris Saint-Germain op Nantes. 'Neymar neemt de volgende penalty', liet de Uruguayaan weten in gesprek met Franse media.

De Braziliaanse zomeraanwinst en Cavani kibbelden medio september wie vanaf elf meter mocht aanleggen in het duel met Olympique Lyon. Uiteindelijk werd Neymar weggestuurd door zijn collega-aanvaller, waarna Cavani na alle commotie de penalty miste. Wat volgde, was een ongekende soap. De Uruguayaan zou van PSG-baas Nasser Al-Khelaïfi zelfs een bod van één miljoen euro hebben gekregen om de strafschoppen aan Neymar te laten.

Emery suggereerde eerst dat Neymar en Cavani het zelf maar moesten uitzoeken, maar kwam daar later op terug: hij zou een schutter aanwijzen. Het is de Braziliaan die aan het langste eind heeft getrokken. Van het beurtelings nemen van de penalty's is ook geen sprake, aangezien Neymar de laatste keer de bal opeiste voor een strafschop, in het duel met Bordeaux eind september, en dus ook de volgende mag nemen.

Overigens heeft Cavani de penalty's niet nodig om tot een imposante productie te komen. Na zijn twee goals tegen Nantes staat de teller van de Uruguayaan alweer op vijftien. 'Het belangrijkste is dat we hebben geprofiteerd van het puntenverlies van AS Monaco', benadrukte Cavani dat het team boven alles gaat. Volgende week zondag kan PSG de landskampioen in de directe confrontatie op een nog grotere achterstand dan de huidige zes punten zetten.

Bekijk de samenvatting van Paris Saint-Germain - Nantes:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.