Cavani is voorlopig de échte ster bij PSG

Paris Saint-Germain heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies dat concurrent AS Monaco vrijdagavond leed. In eigen huis had het sterrenensemble even moeite met FC Nantes, maar won uiteindelijk eenvoudig: 4-1. Edinson Cavani maakte zijn veertiende en vijftiende competitietreffer en gaat daarmee aan kop in het Gouden Schoen-klassement.

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Parijzenaars. De thuisploeg, waar Ángel di Maria de voorkeur kreeg boven Kylian Mbappé, had geen kind aan Nantes en dat resulteerde in de slotminuten van de eerste helft in een comfortabele 2-0 voorsprong. Cavani schoot eerst hard en laag raak vanaf de rand van het zestienmetergebied en een paar minuten later verdubbelde Di Maria de voorsprong. Zijn voorzet werd door niemand aangeraakt en rolde binnen bij de tweede paal. Door zijn goal is Cavani de eerste speler sinds Dick van Dijk in het seizoen 1972/73 die na dertien speelronden op veertien goals staat.

Na rust kwam Nantes een stuk gretiger uit de kleedkamer en maakte al snel de aansluitingstreffer na een mooie aanval. Prejuce Nakoulma tikte binnen nadat Leo Dubois de bal goed had teruggelegd. PSG leek door die treffer weer wakkergeschud te zijn en bracht de marge van twee dan ook weer snel terug op het scorebord. Javier Pastore scoorde nadat zijn schot van richting werd veranderd en de keeper vervolgens niet vrijuit ging.

Tien minuten voor tijd kreeg Cavani zijn vijftiende competitiegoal cadeau. Na geklungel in de verdediging viel de bal ineens voor zijn voeten en kon hij rustig binnentikken voor de 4-1. in het restant van de wedstrijd konden met name Neymar en Cavani de score nog verder opvoeren, maar beiden lieten dat na.

Door de overwinning heeft PSG een voorsprong van zes punten op nummer twee Monaco. Het verder knap presterende Nantes, dat onder leiding staat van Claudio Ranieri, blijft op de vijfde plek staan.

Ondanks dat PSG afgelopen zomer alle transferrecords brak door Neymar en Mbappé voor respectievelijk 222 en 180 miljoen euro te kopen, is het Cavani die al wekenlang de show steelt en veruit de meeste goals heeft gemaakt voor de ploeg.