Penalty's Kuijt nekken negen man Everton

Dirk Kuijt was de gevierde man bij Liverpool, dat met de nodige moeite op Goodison Park stadsgenoot Everton de punten afhandig maakte (1-2).

Kuijt brak negen minuten na rust met zijn maandenlange improductieve periode bij Liverpool. Sinds 13 mei tegen Charlton Athletic wachtte de Katwijker op een doelpunt in de Premier League.

De treffer van Kuijt gaf ook de wending weer die de Merseyside-derby vroeg in de tweede helft kreeg. Terwijl Everton nog met het hoofd bij een afgeslagen corner was, ontsnapte Liverpool via Steven Gerrard razendsnel.

De rush van de aanvoerder van The Reds eindigde onvrijwillig in het strafschopgebied van Everton. Niet alleen incasseerde de thuisploeg een strafschop, maar The Toffees zagen ook 'dader' Tony Hibbert met een rode kaart op zak het veld verlaten.

Kuijt, die voor rust onzichtbaar was geweest, benutte de buitenkans. Maar ook met een man meer slaagde Liverpool er niet in de stadsgenoot op de knieën te krijgen. Everton, dat in de eerste helft door een eigen doelpunt van Sami Hyypiä verdiend op voorsprong was gekomen, legde in de laatste minuut toch het hoofd in de schoot.

In de blessuretijd schoot Phil Neville zijn keeper Tim Howard te hulp. De verdediger keerde met zijn hand een inzet van de Braziliaanse Liverpool-debutant Lucas. Het resultaat was een rode kaart en opnieuw een strafschop. En wederom maakte Kuijt vanaf elf meter geen fout.