Penaltykiller Bravo loodst Chili naar finale Confederations Cup

Reacties

Dankzij een heroïsch optreden van Claudio Bravo heeft Chili zich ten koste van Portugal geplaatst voor de finale van het toernooi om de Confederations Cup. Nadat er in reguliere speeltijd en in de verlenging niet gescoord was, pakte de doelman van Manchester City alle Portugese penalty's.

Penaltykiller Bravo loodst Chili naar finale Confederations Cup

Portugal en Chili maakten in Kazan reclame voor het toernooi om de Confederations Cup, met aanvallend spel met een hoge intensiteit. De eerste grote kans was voor Chili, maar de Portugese doelman Rui Patricio voorkwam een vroege goal van Eduardo Vargas. Datzelfde deed Bravo kort daarna aan de andere kant van het veld. Hij had een uitstekende reflex op een inzet van André Silva, die de bal van enkele meters voor het intikken had.

Ook in de tweede helft waren beide keepers uitblinkers. Zo redde Patricio geweldig toen Vargas hem op de proef stelde met een prachtige omhaal en had Bravo op zijn beurt een antwoord op een knal van Ronaldo.

Een verlenging was het gevolg, waarin Alexis Sánchez namens Chili rakelings naast kopte. Even later kwam Portugal goed weg toen de bal niet op de stip ging na een overtreding van Bruno Alves op Francisco Silva. Arbiter Alireza Faghani deed geen beroep op zijn videoarbitrage. Twee minuten voor het einde kroop Portugal nog eens twee keer door de oog van de naald. Arturo Vidal ramde op de paal en uit de rebound schoot Silva tegen de lat.

Een strafschoppenserie was het gevolg, waarin doelman Bravo zich ontpopte tot de held van Chili door de inzetten van Ricardo Quaresma, João Moutinho en Nani te keren, waar bij Chili niemand miste. Daardoor staat Chili in de finale van het toernooi. Deze wordt zondag afgewerkt in Sint-Petersburg. Duitsland of Mexico, die elkaar donderdag nog treffen, is de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.