Penalty-hoofdrol Klaassen, St. Juste zorgt voor Mainz-feest

Davy Klaassen heeft zaterdag tijdens de vierde Bundesliga-speelronde een belangrijke bijdrage geleverd aan het positieve resultaat van Werder Bremen. Jeremiah St. Juste werd matchwinner bij FSV Mainz 05.

Union Berlin
1 - 2
Werder Bremen

Het door blessures geplaagde Werder Bremen kende een voortvarende start in Berlijn. Een attente Klaassen werd gemangeld tussen keeper Rafal Gikiewicz en Christopher Lenz en verdiende met zijn valpartij een penalty. De middenvelder nam zijn verantwoordelijkheid en benutte zijn eerste strafschop in de Bundesliga.

Lang kon Werder niet genieten van die voorsprong. Binnen een kwartier herstelde Sebastian Andersson met een strafschop na hands van Christian Gross het evenwicht. Kort na rust kreeg Klaassen voor de tweede keer de gelegenheid vanaf elf meter Werder op voorsprong te schieten. De middenvelder kon opgelucht ademhalen dat Niclas Füllkrug na de misser van de Nederlander even later wel succes had en zo de gasten uiteindelijk de drie punten bracht. Beide ploegen eindigden het duel met een man minder door rode kaarten voor Nuri Sahin en Neven Subotic.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 1
Eintracht Frankfurt

Op bezoek bij FC Augsburg begon Bas Dost andermaal op de bank bij Eintracht Frankfurt om net als tegen Fortuna Düsseldorf in de tweede helft zijn opwachting te maken om de opgelopen schade te repareren. Dit keer moest de spits helpen een grotere achterstand weg te werken. FC Augsburg had in de eerste helft twee keer dankbaar geprofiteerd van defensieve onachtzaamheden bij de gasten.

Met Dost na ruim een uur als extra aanvaller binnen de lijnen kwam Eintracht via Goncalo Paciencia in de 73ste minuut tot de aansluitingstreffer. Het was de aanleiding voor een slotoffensief van de gasten, die tevergeefs joegen op de gelijkmaker.

FSV Mainz 05
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

De beroerde start van Hertha BSC kostte onder anderen Karim Rekik zijn plaats in de basis. De verdediger moest naast Javairô Dilrosun op de bank plaatsnemen. De wijzigingen sorteerden te weinig effect. Na 45 minuten zocht Hertha met een 1-0 achterstand de kleedkamer op. Vijf minuten voor rust brak Robin Quaison de ban voor het FSV Mainz 05 van Jean-Paul Boëtius en St. Juste.

De laatste was voor rust onderwerp voor de videoarbiter nadat hij zich had losgetrokken van Davie Selke. De voormalig Feyenoorder werd na het raadplegen van de VAR bestraft met een gele kaart en kon zodoende ook in de tweede helft helpen de Berlijnse aanvalsdrang te beteugelen. In de 83ste minuut kon hij niet voorkomen dat Marko Grujic de gelijkmaker aantekende na een voorzet van de net ingevallen Dilrosun. Maar het laatste woord kwam van St. Juste. De verdediger bezorgde Mainz met een rake kopbal de eerste seizoenzege.